DOLAR
34,06 0,02%
EURO
37,87 0,04%
ALTIN
2.813,83 0,03%
BITCOIN
2.053.515,41 -0,33%

Emekliye Cumhurbaşkanlığı’ndan zam müjdesi! Sabah 09.00’da açıklama geldi

Ocak ayında yüzde 49 zam alan ve Temmuz ara zammında da 6 aylık enflasyon zammı alan emekli, son 6 aylık enflasyon rakamlarına göre Ocak ayında kaç oranınd

Yayın Tarihi: 12.09.2024 12:11
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 12:11

Emekliye Cumhurbaşkanlığı’ndan zam müjdesi! Sabah 09.00’da açıklama geldi

Ocak ayında yüzde 49 zam alan ve Temmuz ara zammında da 6 aylık enflasyon zammı alan emekli, son 6 aylık enflasyon rakamlarına göre Ocak ayında kaç oranında zam alacağını merakla bekliyor. Uzmanların hesaplamaları şimdiden yapılmaya başlamış iken hükümetten emekli maaşları ile alakalı zam açıklaması dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz saatlerinde emekli maaşları ile alakalı katıldığı programda yaptığı açıklama ile gündeme çıktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerde emeklilere yapılan maaş artışlarına dair önemli değerlendirmelerde bulunmak üzere Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk oldu.  Yılmaz açıklamasında emeklinin alım gücünün yükseltilmesinin ilk hedef olduğunu ifade ederken, yapılan zamların, ekonomik koşullar ve beklenen enflasyon oranları göz önünde bulundurularak hesaplandığını sözlerine ekledi.     

EMEKLİ MAAŞLARINDA ARTIŞ    

Emekliler bilindiği üzere Ocak ayı zammının akabinde her Temmuz ayında enflasyon zammını içeren ara zam almakta. 2024 yılında da bu şekilde ilerleyen süreçte bir sene içerisinde emekliye yüzde 75 zam yapıldığını ifade eden Yılmaz, "Emeklilerimize yüzde 41,5 enflasyon beklediğimiz bir yılda, bunun iki katı kadar artış sağlamış bulunuyoruz" dedi.  Ocak ayında yapılacak olan zamma değinen Yılmaz, emeklinin gönlünü fethedeceklerini sözlerine ekledi.   

Emekliye Cumhurbaşkanlığı’ndan zam müjdesi! Sabah 09.00’da açıklama geldi

Editör Masası’nda açıklamalarına devam eden Yılmaz, emekli maaş artışlarında hükümetin maddi imkanlarının genişlemesinin öneminin büyük olduğu ifade edildi.    

‘EMEKLİNİN YANINDA OLACAĞIZ’    

Geçmişte kararı verilen emekli zamlarında olduğu gibi  gelecekteki zamlarda da refahın artmasını sağlayacaklarını belirten Yılmaz, "İmkanlarımız genişledikçe, emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.  Yılmaz; hükümetin emekli vatandaş adına uyguladıkları zam politikasının, toplumun her kesiminin ihtiyaçlarını karşılamaya dair olduğunu ifade ederken, emeklinin yaşam kalitesinin arttırılması adına Ocak ayı öncesinde de hummalı bir çalışmanın başlayacağını sözlerine ekledi.     

Emekliye özel olarak sunulan zamların ve geçtiğimiz aylarda kabul edilen sosyal desteklerin hız kesmeden devam edeceğini açıklamalarına ekleyen Yılmaz, ekonomik sıkıntı içerisinde olan emeklinin yüzünün güleceğini ifade etti.