DOLAR
34,15 -0,16%
EURO
38,02 0,27%
ALTIN
2.885,87 -0,39%
BITCOIN
2.158.131,97 -0,06%

Emekliye 5.000 TL seyyanen zam! TÜED açıkladı

Milyonlarca emekli tarafından zam konusunda çeşitli hesaplamalar ve yetkililer tarafından da bir çok talep iletilmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 20.06.2024 14:32
Güncelleme Tarihi: 20.06.2024 14:32

Emekliye 5.000 TL seyyanen zam! TÜED açıkladı

Temmuz ayı zamları merakla bekleniyor. Emeklinin enflasyondan korunmasına ek olarak alım gücünün artmasını sağlayan refah payı ile seyyanen artış gündemdeki yerini koruyor. Milyonlarca emekli tarafından zam konusunda çeşitli hesaplamalar ve yetkililer tarafından da bir çok talep iletilmeye devam ediyor. 

Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) tarafından da Erdoğan'a yeni bir emekli maaş talebi iletildi. İletilen talepte emekliye seyyanen zam konusu tekraedan gündeme çıktı. Bu kapsamda emekliye 5 bin lira seyyanen artış yapılması gerekliliği belirtildi. Ekonomik koşulların olumsuzluğunun devam ettiği şu günlerde artan enflasyon rakamları emeklinin maaşının erimesine mahal vermeye başladı. Bu kapsamda 6 aylık verilerin açıklanması kapsamında emekli maaşlarında yüzde 25lik bir maaş düşüşü olacağı ön görülüyor. 

tll

Emekli maaşlarının erimemesi adına yapılacak olan zam düzenlemesinin oranları merak ediliyor. Emekliye seyyanen zam yapılacak mı? sorusunun yanıtı da bu kapsamda en merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz sene memura uygulanan 8077 TL seyyanen zammın emekliye uygulanacağı kulis bilgisinin yanı sıra bu rakamın 5.000 TL olarak güncelleneceği belirtilmiş bulunuyor. 

SEYYANEN ZAM DA TEMMUZ KULİSİ

Emekliler derneğinin talebine göre emekliye 5.000 TL seyyanen zam yapılması gerekliliği bildirilmiş bulunuyor. Özellikle de en düşük emekli maaşının 5.000 TL artışı emeklinin cebini dolduracağa benzerken, artı enflasyon zammının da maaşlara etkisinin büyük olacağı belirtilmiş bulunuyor. Talebin kabul görmesi durumunda emeklilerin kök maaşlarına yapılacak olan zam oranının da yükseleceği tahmin ediliyor. 

tl

HÜKÜMETTEN SEYYANEN ZAM BEKLENİYOR

Geçmiş dönemlerde emekli maaşşalrı asgari ücretin kat be kat üzerinde seyrederken yıl yıl ariyen maaşlar ile birlikte en düşük emekli maaşı asgari ücretin neredeyse yarısı kadar seyretmeye başladı. Hükümet tarafından makasın daraltılması talepleri iletilirken, bu kapsamda hükümet tarafından da seyyanen zammın açıklanacağı tahmin ediliyor.