DOLAR
34,25 0,04%
EURO
37,57 -0,07%
ALTIN
2.886,95 -0,09%
BITCOIN
2.135.989,23 -0,04%

Emeklilerin parası hesabında kalmış olabilir! Kontrol etmeyen çok üzülecek

Emekliler için önemli uyarı! Hesaplarınızı hemen kontrol edin! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 09.06.2024 20:43
Güncelleme Tarihi: 09.06.2024 20:43

Emeklilerin parası hesabında kalmış olabilir! Kontrol etmeyen çok üzülecek

Emekli vatandaşlar için son uyarılar yapıldı! Hesaplarda para kalmış olabilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ HESAPLARI İÇİN UYARILAR

Son dönemlerde bankalar emekli maaşlarının ATM ve online kanallar aracılığıyla çekilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Ancak yaşlı nüfus teknolojik anlamda zorluk yaşadığı için birçok problem de yeniliklerle beraber gelmiş oluyor. Bankaların şube içi yüklerinin azaltılması için 20 bin TL altındaki işlemler artık sadece ATM aracılığıyla yapılabiliyor. ATM kullanmayı bilmeyen ya da az bilen özellikle yaşlı kesim ise büyük mağduriyetler yaşıyor. 

emekliler için çözüm önerileri

Emeklilerin yaşadıkları bu mağduriyet ise dolandırıcılara kapı açıyor. Emekliler ve emekli yakınları da konu ile ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini, en azından yaşlı kesime bu konuyla ilgili eğitim verilebileceğini dile getiriyor. Bir başka çözüm olarak da emekli vatandaşlar için şubelerde özel emekli gişeleri açılabileceği veya mobil uygulamaların emekliler için daha anlaşılır hale getirilebileceği de söyleniyor ancak birçok emekli vatandaş akıllı telefon bile kullanmadığı için online platformları kullanırken zorluk yaşıyor. ATM üzerinden para çeken emekli vatandaşlar için de ATM güvenliklerinin artırılması göz önünde bulundurulabilir. Bu şekilde emekli müşterilerin dolandırıcılıktan zarar görme olasılıkları da azaltılmış olur.