DOLAR
34,07 -0,06%
EURO
37,92 0,06%
ALTIN
2.812,64 0,08%
BITCOIN
2.053.565,46 -0,3%

Emekliler dizlerini dövecek! Artık bu parayı alamayacaklar: Bakanlık ödemeyi kesti

Son zamanlarda gündemin en önemli konusu olan emekli maaşına yapılacak zam oranı için açıklama yapılması bekleniyorken emekliye kötü bir haber geldi. Detaylar haberimizde…

Yayın Tarihi: 05.07.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 05.07.2024 14:30

Emekliler dizlerini dövecek! Artık bu parayı alamayacaklar: Bakanlık ödemeyi kesti

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emekli vatandaş maaşlarına zam yapılmasını dört gözle bekliyordu ve bu konuyla ilgili emeklilerin üzecek bir gelişmeler yaşandı. İşte detaylar…

dizi

EMEKLİLERE KÖTÜ HABER: ARTIK O PARA ÖDENMEYECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2009'dan bu yana emeklilere sosyal yardım ödemesi uygulamasının bu yıl uygulanmayacağını söyledi. Bu durum geçim sıkıntısı çeken emeklilerin maaşlarına da yansıyacak ve maaşları 700 ile 1000 TL arasına düşecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncülüğünde hayata geçirilen yeni ekonomi programında hükümet, yıllardır uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının faturasını halka ödetmeye devam ediyor.

 2008 yılında aylık ödeme oranını (ABO) emeklilerin aleyhine revize eden AKP hükümeti, emekliler için açıklanan enflasyonu sosyal paylaşımları getirerek yükseltme kararı aldı. 2009'da bunu yaptılar.

15 yıldır aralıksız olarak uygulanan sosyal paylaşım sistemi bu yıl askıya alınacak. Milyonlarca emekli, en son bu yıl sağlanan yüzde 8 oranındaki sosyal yardım primi artışından yararlanamayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin kendisine yöneltilen "Emekliye refah payı var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Hayır, yok" yanıtını verdi.

Işıkhan, emeklilerin beklediği sosyal paylaşıma ilişkin kesin ve net açıklamalarda bulundu. Işıkhan, sosyal emeklilik oranının bu yılın ikinci yarısında artırılmasının gündemde olmadığını söyledi.

Emeklilere yönelik kesin zam oranı ise 3 Temmuz'da yayınlanacak enflasyon verilerine göre belirlenecek.

Alınan maaş miktarına göre değişmekle birlikte sosyal payın ödenmemesi, ortalama emekli maaşı artışının 700 ile 1.000 lira arasında azalması anlamına geliyor.