DOLAR
34,11 -0,05%
EURO
38,19 -0,11%
ALTIN
2.916,52 0,01%
BITCOIN
2.197.285,53 -0,34%

Emekli Temmuz zammı için herkes Erdoğan’ı beklerken o isim erken devreye girdi

Enflasyon karşısında maaşlarının erimesiyle mücadele eden emekliler için bomba bir kulis bilgisi geçtiğimiz gün açıklandı.

Yayın Tarihi: 29.05.2024 15:56
Güncelleme Tarihi: 29.05.2024 15:56

Emekli Temmuz zammı için herkes Erdoğan’ı beklerken o isim erken devreye girdi

Temmuz ayının gelmesine yaklaşık 1 ay kadar bir vakit kaldı. Bu da gerek emekli gerekse de memur için zam telaşesinin başlamasına mahal verebiliyor. Milyonlarca emekli vatandaş, maaşlarının ne kadar artacağını merakla takip ederken bu kapsamda yapılacak olan en küçük bir açıklama emeklinin umudunu yeşertiyor. . Enflasyon karşısında maaşlarının erimesiyle mücadele eden emekliler için bomba bir kulis bilgisi geçtiğimiz gün açıklandı. Deniz Zeyrek ve Şeref Oğuz'un, Ebru Baki'nin sunduğu Para Politika programına konuk olarak paylaştıkları bilgiler, emekliler arasında büyük bir heyecan yarattı. Söz konusu programda emekli maaşları ile alakalı açıklama yapan uzman isimler emekli maaş zam tutarının kulis bilgisi olduğunu ifade ederken, emeklileri yakından ilgilendiren açıklamalarda en düşük emekli maaşı tutarı ve Kök maaş hesabı da sunulmuş bulunmaktadır.

tl

 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ PARA OLACAK

Deniz Zeyrek tarafından yapılan açıklamada en düşük emekli maaşının en fazla yükseleceği tutarın 13.000 TL olacağı ve bunun da yüzde 30 zam anlamına geldşği ifade edildi. Öte yandan kök maaşım8 bin lira olarak Ocak ayından bu yana maaş alan emeklinin ise en fazla yükseliş ile birlikte 11.000 TL civarında seyredeceği belirtilmiş bulunmaktadır. Zeyrek özellikle de düşük gelirli emekliler için maaş düzenlemesinin enflasyon üzerinde olacağı için bir nebze de olsa alım gücünü arttıracağını ifade etti

tl

EMEKLİYE ENFLASYONA EK REFAH PAYI

Şeref Oğuz ise, emeklilere yönelik enflasyon farkına artı olarak ek ödemelerin yapılacağını belirtti. Bu ödemelerin refah payı artışı olarak sağlanacağını belirten isim, emeklinin gelirlerinde artış beklediğini sözlerine ekledi. Temmuz ayında emekliye yapılacak olan zam konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılırken, en fazla zammın yüzde 30 olacağı açıklaması sonrasında kimi emekli memnuniyetini dile getirirken, kimi emekli de bu rakamın geçim darlığına sebep olacağını belirtti. Ocak ayına kadar hükümetin tahminlerde enflasyonun artış oranında düşüş yaşanacağı tahmin edilirken, bu zammın emekli için Ocak ayına kadar alım gücünün sağlayabileceği de ifade edildi.