DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,65 -0,1%
ALTIN
2.914,94 0,17%
BITCOIN
2.182.355,85 -1,82%

Emekli promosyonuna cumhurbaşkanı ayarı! Yeni rakam emeklilerin kalbini çalacak

Bankaların emeklilere özel yaptığı emekli maaşı promosyonları emekli vatandaşların en çok merak edip araştırdığı konulardan birisi oldu. Emekli olanlara ve olacakları Cumhurbaşkanlığından sevindiren bir haber geldi. İşte haberin detayları…

Yayın Tarihi: 10.07.2024 12:56
Güncelleme Tarihi: 10.07.2024 12:56

Emekli promosyonuna cumhurbaşkanı ayarı! Yeni rakam emeklilerin kalbini çalacak

Her ay yenilenen emekli kampanyalarına yeni bir kampanya haberi daha katıldı. Milyonlarca emekli vatandaşı yakından ilgilendiren kampanyanın tüm detayları haberimizde…

para

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: EMEKLİ BANKA PROMOSYONLARI 20 BİN LİRA OLUYOR

Bankanın emeklilere yönelik promosyonlarına ilişkin son dakika açıklaması yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı 20.000 liradan bahsetti.

CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLADI: EMEKLİ BANKA PROMOSYONLARI 20 BİN LİRAYA ÇIKIYOR.

Cumhurbaşkanı tarafından emeklilere yönelik yeni bir internet sitesi hazırlandı. Emekliler.gov.tr adı altında açılan siteye baktığımızda emeklilere sağlanan destekler, hangi illerde, hangi kamu kurumlarının hangi desteği sağladığı konusunda detaylı bilgilerin verildiğini görüyoruz.

Açıklanan sübvansiyona bakıldığında promosyon ödemelerine ilişkin açıklama dikkat çekti.

EN DÜŞÜK 8 BİN LİRA

Emeklilere ödenen en düşük promosyon tutarı ise 8 bin lira oldu. Promosyon veren bankalar şu şekilde açıklandı:

Akbank T.A.Ş.

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.

Denizbank A.Ş.

Fibabanka A.Ş.

ICBC Turkey Bank A.Ş.

ING Bank A.Ş.

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

Odea Bank A.Ş.

QNB Finansbank A.Ş.

Şekerbank T.A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Turkish Bank A.Ş.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş.

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

 Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

Türkiye İş Bankası A.Ş.

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.

Vakıf Katılım Bankası A.Ş.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Ziraat Katılım Bankası A.Ş.

EN YÜKSEK PROMOSYON

Cumhurbaşkanının açıklamasında promosyon ödemelerinin 2024 yılına güncellendiği ve minimum 8 bin lira promosyon seviyesi verildiği belirtildi. Bankaların 20 bin liraya kadar promosyon vereceği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal Güvenlik sistemimiz kapsamında herhangi bir yasal promosyon ödemesi yapma zorunluluğu bulunmamakla birlikte, emeklilere promosyon ödemesi yapılması ve bu konuyla ilgili ihtiyaç taleplerinin karşılanması için çalışıyoruz.

Bu çalışmalarımız sayesinde 2017 yılında ilk kez emeklileri banka katkı payı ile ödüllendirebildik. Türkiye yüzyılının emektarları için 2020, 2022 ve 2024 yıllarında promosyon tutarları artırılmıştır. Yapılan çalışmalar sayesinde 2024 emeklilik yılı çerçevesinde Türk asrının gazilerine verilen terfi ödeneği neredeyse iki katına çıkarıldı; 8 binden 12 bin liraya yapıldı. Ölüm yardımı alan hak sahiplerine ayrıca 5.000 lira promosyon ödemesi yapılıyor.

Tutar minimum olarak belirlenmekte ve bankalar rekabetçi bir şekilde en düşük promosyon tutarı üzerinden promosyon ödemesi yapıp bu tutarı 20.000 TL'ye kadar artırabilmektedir.

“Emekli Yılı kapsamında emeklilerimize öncelik vermeye ve ayrıcalık sağlamaya devam ediyoruz.

RAKAMLAR GÜNCELLENECEK

Son rakamlara baktığımızda promosyon tutarının maksimum 18.000 liraya kadar çıktığını görüyoruz.

Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasına baktığımızda "Miktar minimum olarak belirleniyor, bankalar rekabetçi bir şekilde en düşük promosyon tutarı üzerinden promosyon ödemesi yapabiliyor ve bu tutarı 20.000 TL'ye kadar artırabiliyor" ifadesini görüyoruz. Bu açıklamaya göre bankaların Erdoğan'ın talimatı sonrasında promosyon rakamını yakın zamanda 20 bin liraya çıkaracağı görülüyor.