DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.168.602,91 -0,53%

Emekli, kadın, öğrenci ve çiftçilerin başvurması yetiyor! Her ay düzenli destek yatırılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras kadın, öğrenci, emeklilere ve çiftçilere aylık destek ödemesi yapacağını duyurdu. Her ay yapılacak olan destek ödemesine başvuruların nasıl yapılacağı da duyurulurken, tüm şartlar netleşti. İşte Muğla'da tüm ihtiyaç sahiplerinin faydalanabileceği destek ödemesinin tüm detayları...

Yayın Tarihi: 24.07.2024 15:25
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 15:25

Emekli, kadın, öğrenci ve çiftçilerin başvurması yetiyor! Her ay düzenli destek yatırılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni bir açıklamada emekli, çiftçi ve öğrenciler için harekete geçildi. Yeni bir Halk Kart çıkarmaya karar veren belediye, sosyal destek alan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı olan kişiler için aylık yadım yapılacağını duyurdu. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi tüm şartları ve başvuru detaylarını açıkladı. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara destek olmak amacıyla "Emekli Destek Paketi"ni hayata geçirdi. Halk Kart ve sosyal destek alan emeklilere aylık 2 bin TL yardım sağlanacak.

Emeklilere aylık 2 bin TL destek

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarına sürekli destek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, emeklilerin ekonomik sıkıntılarına çözüm bulmak amacıyla yeni bir adım attı. Belediye, "Emekli Destek Paketi" kapsamında Halk Kart sahiplerine ve sosyal destek alan emeklilere aylık 2 bin TL yardım yapacak.

İlk ödeme 22 Temmuz tarihinde hesaplara yattı! 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı yardım paketinin ilk ödemelerini 22 Temmuz tarihinde hesaplara yatırdı. Bu destekten, Halk Kart desteğinden yararlanan ve 60 yaş üzeri emekli, yaşlılık, ölüm, dul ve engelli aylığı ile geçinen, muhtaçlık sınırı altında gelire sahip Muğla'da ikamet eden vatandaşlar faydalanabilecek.

Emekli Destek Paketi, dört farklı kalemde toplam 2 bin TL'lik yardım içeriyor. Bu yardımlar ise şöyle: 

  • 1,000 TL Pazar Alışverişi
  • 300 TL Ekmek
  • 200 TL Su Faturası
  • 500 TL Et Desteği

"100 Günde Neler Yapılabilir?" tanıtım töreni yapıldı! 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "100 Günde Neler Yapılabilir?" tanıtım töreninde, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana gerçekleştirilen hizmetleri kamuoyu ile paylaştı. Emeklilere, çiftçilere ve öğrencilere müjdeler veren Aras, emekliler için hazırlanan destek paketi ve çiftçiler için Çiftçi Kart’ın yakında devreye gireceğini açıkladı.

Muğla destek

Çiftçiler ve öğrenciler için destek sunulacak! 

Başkan Aras, tarım kenti Muğla’da çiftçilerin de destekleneceğini belirtti. Dört ilçede tarım marketlerin açılacağını ve çiftçilerin üretimlerini desteklemek için Çiftçi Kart projesiyle yemi, gübreyi, canlı hayvanı ve tohumları indirimli alabileceklerini söyledi. Ayrıca, tarımsal sulama kanallarının temizliği ve tamiratıyla üreticilere destek sağlanacağını açıkladı.

Öğrenciler için ise ulaşımın 1 TL olduğunu ve bunun olumlu geri dönüşler aldığını belirten Aras, yeni etüt merkezleri açacaklarını ve sınava giren gençlerin sınav ücretlerini ödeyerek ücretsiz ulaşım sağlayacaklarını ifade etti.

Kadınlara destek sunulacak! 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kadınlar için de önemli adımlar attı. Başkan Aras, kadınlar için sığınma evlerinin açılacağını, kadın dayanışma merkezlerinin ve kadın atölyelerinin çalışmalarının başlatıldığını vurguladı. Ayrıca Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı ve Şiddete Karşı Tutum belgesinin imzalandığını da ekledi.