DOLAR
34,15 0,26%
EURO
37,81 0,18%
ALTIN
2.902,16 0,78%
BITCOIN
2.059.888,39 1,01%

Elon Musk'ın Cumhuriyetçi Partiye Uzun Süreli Bağışları Ortaya Çıktı

Musk'ın, Cumhuriyetçi partilere daha önce yapılan bağışları dikkat çekti. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 12:13
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 12:13

Elon Musk'ın Cumhuriyetçi Partiye Uzun Süreli Bağışları Ortaya Çıktı

Elon Musk'ın Uzun Süreli Cumhuriyetçi Bağışları

ABD'li iş insanı Elon Musk'ın Cumhuriyetçi partili gruplara yaptığı bağışların uzun bir geçmişe sahip olduğu iddia edildi.

Detaylar The Wall Street Journal'da

Öne çıkan bilgiler, The Wall Street Journal tarafından aktarıldı. İsmine açıklık getirilmeyen kaynaklar, Musk'ın eski Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın danışmanı Stephen Miller ve Florida Valisi Ron DeSantis ile bağlantılı gruplara milyonlarca dolarlık yardımlar yaptığını belirtti.

1980'den Beri Dikkat Çeken Bağışlar

Bu bağışların, Musk'ın Trump'a destek açıklamadan önce gerçekleştiği vurgulanarak, girişimcinin Cumhuriyetçi partiler üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu ifade edildi.

Citizens for Sanity Grubuna Yönelik Bağışlar

Bunun yanı sıra Musk'ın, 2022 yılında tartışmalı reklamları ile bilinen Citizens for Sanity grubuna 50 milyon dolardan fazla bağış yaptığı da öne sürülmekte. Bu grubun, Stephen Miller ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.

DeSantis'e Yönelik Yardımlar

Ayrıca, Musk'ın 2023 yılında Vali DeSantis'e yaklaşık 10 milyon dolar bağışta bulunduğu ve bu yardımın Faithful and Strong Policies isimli bir grup aracılığıyla yapıldığı iddiaları var. Musk'ın bağış süreçlerinin gizli iletişim uygulamalarıyla yürütüldüğü de iddia edildi.

Aynı zamanda, Cumhuriyetçi danışmanlar ve avukatlar aracılığıyla Musk'ın bağışlarının izlenemediği bilgisi de gündeme geldi. Ancak hem Musk'tan hem de DeSantis'ten konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.