DOLAR
34,42 -0,02%
EURO
36,28 0%
ALTIN
2.837,38 -0,05%
BITCOIN
3.142.740,55 0,03%

Elmalı çıtır rulo tatlısı tarifi 5 çaylarının gözdesi olacak! Evde 2 elma varsa hemen deneyin

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, tatlı krizlerinize ilaç gibi gelecek bir tarif ile karşınızdayız! Malzemeleri her evde bulunuyor! İşte tarife ilişkin detaylar...

Yayın Tarihi: 26.10.2023 00:30
Güncelleme Tarihi: 26.10.2023 00:30

Elmalı çıtır rulo tatlısı tarifi 5 çaylarının gözdesi olacak! Evde 2 elma varsa hemen deneyin

Tatlı düşkünleri ve özellikle elma sevenler için muhteşem bir tatlı tarifi olan "Elmalı Çıtır Rulo" ile tanışın. Bu lezzetli tarif, geleneksel elmalı kurabiyelerden sıkılanlar için ideal bir alternatif sunuyor. Her lokması damağınıza unutulmaz bir tat bırakacak olan bu özel tarif, aşağıda adım adım verilen talimatlarla kolayca hazırlanabilir.

Malzemeler:

15 adet baklavalık yufka

İç Harç İçin:

4 adet orta boy elma

1 çay bardağı toz şeker

1 silme tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

elmalı çıtır rulo tarifi

Sos İçin:

150g tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arasına: Toz şeker

Üzeri için: Pudra şekeri ve tarçın

Yapılış Aşamaları:

İlk adım olarak, elmalı çıtır rulonun iç harcını hazırlamak için elmaları yıkayın ve kabuklarını soyun.

Rendeleyiciyi alarak, elmaları rendenin kalın tarafıyla ince ince rendeleyin ve ardından uygun bir tavada yerleştirin.

Rendelenmiş elmaların üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ve 1 silme tatlı kaşığı tarçını ekleyin. Ardından, elmaların suyunu çekip koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Elmalar suyunu iyice çektiğinde, içerisine 1 çay bardağı çekilmiş cevizi ekleyin ve iyice karıştırın. Cevizlerle biraz daha kavurduktan sonra, elma karışımını soğuması için bir kenara bırakın.

Bu sırada, tereyağı ve sıvı yağı içeren bir karışım hazırlayın. Tereyağını eritin ve içine sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve baklavalık yufkaları tezgaha serin. Yufkaların üzerine birkaç kaşık yağ sürün.

Ardından yufkaları üst üste koyarak toz şeker serpin.

Hazırladığınız elmalı iç harcı, yufkanın kısa kenarına yayın.

Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın ve yaklaşık 3-4 parmak genişliğinde kesin.

Kesilen ruloları yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine yerleştirin.

Kalan tereyağı karışımını ruloların üzerine sürün.

180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin, rulolar güzelce kızarana kadar bekleyin.

Fırından çıkardığınız elmalı çıtır ruloyu soğumaya bırakın.

Tatlı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis yapın.

Bu ayrıntılı ve göz alıcı elmalı çıtır rulo tarifi, tatlı severleri büyüleyecek ve damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakacak. Şimdi bu lezzetli tarifi denemek için mutfakta kolları sıvamanın tam zamanı!