Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,68 -0,26%
EURO
35,13 0,06%
ALTIN
2.435,89 -0,09%

Elektrik, doğalgaz abonelikleri olanlar dikkat! o tarihte çok büyük zam geliyor!

Maddi sorunların yanı sıra son zamanlarda yaşanılan zamlar ve artışlar vatandaşları çileden çıkarıyor. Bir zam haberi de elektrik ve doğalgaza geldi. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 29.06.2024 16:42
Güncelleme Tarihi: 29.06.2024 16:42

Elektrik, doğalgaz abonelikleri olanlar dikkat! o tarihte çok büyük zam geliyor!

Her gün gelen zam haberleri artık vatandaşı isyan ettirecek duruma geldi. Ekmeğe, giyime ve temizlik ürünlerine yapılan zam sonrası elektrik ve doğalgaza zam yapılacağı haberi geldi. Detaylar haberimizde…

dizi

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZDA ÇİFT HANELİ ZAMLAR İÇİN TARİH BELLİ OLDU! MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR!

Enflasyon rakamları artmaya devam ederek dar gelirli bireylerin hayatını zorlaştırırken, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında ciddi artışlar için düğmeye basıldı.

Enflasyon rakamları artmaya devam ettikçe, düşük gelirli vatandaşlar geçimlerini sağlamada daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Ancak son dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlarla durum daha da kötüleşti. Sektör kaynaklarından gelen son dakika bilgilerine göre elektrik fiyatlarına zam yapılacağına ilişkin resmi açıklama yapıldı.

Elektrik fiyatları ne zaman artacak? Elektrik fiyatlarına etkisi ne olacak? İşte Olcay Aydilek'in sektör kaynaklarından edindiği bilgiler.

Milyonlarca insanı endişelendiren elektrik ve doğalgaz zamları için geri sayım resmen başladı. Konuya ilişkin verilen bilgiye göre, enerji piyasası düzenleme kurulunun haftalık olağan toplantısını bugün gerçekleştireceği belirtilirken, kurulun 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni elektrik tarifelerine de karar vermesinin beklendiği belirtildi.

Birçok kişinin merak ettiği ve arama motorlarında da sıklıkla aranan enerji piyasası düzenleme kurulunun beklenen kararının Cumartesi veya Pazar günü resmi gazetede yayımlanması bekleniyor.

Sektörün konuya ilişkin paylaştığı verilere göre elektrik fiyatlarında "çift haneli" artış yaşanacağı öngörülüyor. Sektör kaynaklarına göre yerleşim yerlerinin elektrik tüketiminde yüzde 35-40 oranında artış yaşanabilir. Ancak ticari işletmelerin elektrik kullanımında daha fazla artış yaşanabileceğini de belirttiler.

Halihazırda çift haneli artış göstermesi öngörülen elektrik fiyatlarının, 2024 yılının dördüncü çeyreğinde (1 Ekim'den itibaren) ikinci bir artış yaşayacağını da belirtmekte fayda var.

Peki milyonlarca insanı da endişelendiren doğalgaz fiyatlarındaki artışla ilgili son durum nedir? Doğalgaz fiyatlarına ne zaman zam gelecek? İşte sayısız kişinin sorduğu sorulara verilen yanıtlar ve sektörün paylaştığı içgörüler.

DOĞAL GAZ ZAMMI 2024

Enerji kaynakları, Botaş'ın pek çok kişiyi endişelendiren doğalgaz fiyatlarındaki artışın tartışılacağına değinerek zaman çizelgesi verdi. Sektörün paylaştığı verilere göre 1 Temmuz 2024'ten itibaren doğalgaz fiyatlarında öngörülen artışın şok olmayacağı belirtiliyor.