Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Elazığ'da Maden ve Sivrice'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Elazığ'ın Maden ve Sivrice ilçelerinde çıkan orman yangını, hızlı müdahale ile kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 27.06.2024 00:43
Güncelleme Tarihi: 27.06.2024 00:43

Elazığ'da Maden ve Sivrice'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

ELAZIĞ'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Elazığ'ın Maden ve Sivrice ilçelerinde, henüz belirlenemeyen nedenlerle çıkan orman yangını, bölgeye hızla yayıldı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yerel yetkililerin ve ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangın, Maden ilçesine bağlı Çakıroğlu köyü ile Sivrice ilçesinin Üçlerce köyü arasında başladı. İlk ihbar üzerine Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü, Maden ve Sivrice belediye itfaiye ekipleri, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi sınırlarına yakın bir bölgede meydana gelen yangına Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ile Ergani Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi.

Yangın, ekiplerin karadan ve havadan helikopterlerle yoğun müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı. Yangının etkilediği bölgede, özellikle meşe ağaçlarından oluşan ormanlık alan ile mera alanında zarar gözlemlendi.

Söndürme çalışmalarının ardından bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Yangının neden çıktığı ve çevresel etkileriyle ilgili detaylı inceleme devam ediyor. Şu ana kadar can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

Elazığ'da çıkan bu yangın, hızlı müdahale ve koordineli çalışmalar sayesinde kontrol altına alınarak olası büyük zararların önüne geçildi.