DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.143.474,98 0,63%

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısının Sonuçları ve 2025-2027 OVP Hazırlıkları

EKK toplantısında ekonomi politikalarının koordinasyonu ve OVP'nin başarıları değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 17:22
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 17:22

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısının Sonuçları ve 2025-2027 OVP Hazırlıkları

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonuçları

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, uygulanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) elde ettiği olumlu sonuçların pek çok alanda hissedilmeye başlandığı belirtildi.

Dezenflasyon Süreci Devam Ediyor

Açıklamada, haziran ayında başlayan dezenflasyon sürecinin sürdüğü ifade edilerek, büyüme kompozisyonundaki dengelenmenin devam ettiği vurgulandı. İhracat ve turizm gelirlerindeki artış, cari işlemler açığındaki hızlı azalma ile istihdamın artışının sürdüğü kaydedildi. Uluslararası Kredi Notu Artışı

Uzun süredir hazırlıkları devam eden ve önümüzdeki hafta açıklanması beklenen 2025-2027 OVP'sine ilişkin çalışmaların, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile istişare yapılarak devam ettiği bilgisi verildi. Açıklamada, "Uyguladığımız OVP’nin olumlu sonuçları pek çok alanda alınmaya başlanmıştır. Yüksek miktardaki deprem harcamalarına rağmen, bütçe açığı öngörülenden daha düşük seviyelerde gerçekleşmektedir," denildi.

Geleceğe Yönelik Politikalar

Toplantıda, 2025-2027 OVP'sinin temel hedefleri ve güncel makroekonomik tahminler üzerinde duruldu. Açıklamada, "Kamu kesimi ve özel sektör için öngörülebilirliği güçlendirmeyi hedefliyoruz. OVP’de yer alacak kurala dayalı ekonomi politikaları koordinasyon ve uyum içinde uygulanacaktır," ifadelerine yer verildi. Temel Hedefler ve Yapısal Reformlar

Açıklamada, ekonomik kazanımları kalıcı hale getirmek için afetlerle mücadele, yeşil ve dijital dönüşüm, enflasyon ile mücadele ve finansal istikrar konularının yanı sıra işgücü piyasası ve sosyal yardımlar gibi birçok yapısal reform alanının ele alındığı bildirildi. "Temel hedefimiz, ülkemizin dinamik ekonomisi ve yenilikçilik ekosistemini güçlendirerek bu hedefe ulaşacak politikaları hayata geçirmektir," denildi.