Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Ekmek fiyatlarına çifte vuruş! Zamma ek gramajı düştü

Gün gün yeni kalemlerde fiyat artışları gündeme çıkmaya devam ediyor. İzmir'de yaşayanları yakından ilgilendiren gelişmelerde ekmek fiyatlarına çifte zam yapıldığı belirtildi. Zam yapılan ekmeğin bir de gramajının düşürülmesi, vatandaşın ekemeğinin geliş fiyatını kat be kat arttırdı.

Yayın Tarihi: 27.06.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 27.06.2024 10:02

Ekmek fiyatlarına çifte vuruş! Zamma ek gramajı düştü

Özellikle de büyük şehirlerde yaşamanın maliyeti artıyor. Gün gün yeni kalemlerde fiyat artışları gündeme çıkmaya devam ediyor. İzmir'de yaşayanları yakından ilgilendiren gelişmelerde ekmek fiyatlarına çifte zam yapıldığı belirtildi. Zam yapılan ekmeğin bir de gramajının düşürülmesi, vatandaşın ekemeğinin geliş fiyatını kat be kat arttırdı. 

İzmir Ticaret Odası ay ay düzenlediği toplantılarda bu ay ekmek zammı konusuna değindi. Ekmeğe yapılması gereken zam mecliste oy fazlalığı ile kabul edildi. 220 gram olan ekmek 200 grama düşerken 9 TL olan fiyatlarda ise 10 tl olarak revize edildi. Ülkemizin kültürünün ve sofraların vazgeçilmez kültürü olan ekmek, gün geçtikçe artan maliyetlern esiri olmaya devam ediyor. Her ürün ve hizmete gelen zam akabinde İzmİr'de ekmek fiyatlarının maliyet altında kaldığı belirlenirken, düzenenen meclis oturumunda verilen zam kararı, sofraları yoracağa benziyor. 

EKMEK

EKMEK FİYATLARINA ZAM

Belediye meclisi tarafından yapılan açıklamada üretim süreçlerindeki zorluklar veya diğer ekonomik faktörlerin maliyetleri arttırdığı belirtilirken, cepleri yoracak olan zamda ekmeğin gramajının da düşürülmesi tepkileri üzerine toplayacağa benziyor. Ekemk fiyatlarında yaşanan artış, tüketiciyi ne kadar etkiliyorsa restoran, cafe ve yemek sektöründeki diğer sektörleri de etkileyeceğe benziyor. Yapılan zamlar ile birlikte giriş fiyatlarında yaşanan artışın diğer ürünlere de zam olarak yansıyacağı tahmin ediliyor.

2024 yılı Ocak ayında Yeniden Değerleme Oranında her ürün ve hizmete zam yapılmıştı. Sonrasında aertan maliyetlere ek olarak çeşitli zamlar devreye girmeye başlamıştı. Bu zamlar ile birlikte gerek bireysel gerekse de sektörel geçim zorlaşmaya başlarken, maliyetlerin artması kalem kalem diğer aetışları da beraberinde getirmişti. İTO meclisinde alınan kararda da maliyet fiyatlarının artması sebeb olarak gösteriledi.