Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ekmeğin tanesi 8 TL’yi geçmişken evde kendi ekmeğinizi yapabilirsiniz! İşte mis gibi ekmek tarifi

Ekmek fiyatlarının artışa geçmesi vatandaşların artık isyan etmesine sebebiyet verdi. Vatandaşlar evlerinde kolay ve pratik şekilde nasıl ekmek yapacağını araştırırken, sizlere harika bir tarifte geldik! İşte evde ekmek yapmak isteyenlerin bayıla bayıla yapıp tüketeceği ekmek tarif...

Yayın Tarihi: 18.01.2024 16:04
Güncelleme Tarihi: 18.01.2024 16:04

Ekmeğin tanesi 8 TL’yi geçmişken evde kendi ekmeğinizi yapabilirsiniz! İşte mis gibi ekmek tarifi

Ekmeğin fiyatının gün geçtikçe artması, vatandaşların evde ekmek yapıp yapamayacağını araştırmasına sebebiyet vermeye başladı. Özellikle ev hanımlara ev içersinde pratik ve hızlı şekilde nasıl ekmek yapacağını araştırmaya başlamış durumda. Dışarıda satılan ekmeklerdense, evde kendi lezzetli ekmeğini yapmak isteyen ev hanımlarına müjde ise bizim tarafımızdan verilecek. Eğer tarifte vereceğimiz malzemeler sizde varsa haftalık ekmeğinizi evinizde yapmaya hazır olun. İşte evde ekmek tarifi...

EKMEK TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için:

  • 3 çay bardağı ölçüsünde ılık su
  • 2 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı ölçüsünde şeker
  • 2 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Yumurtanın sarısı

EKMEK TARİFİ

EKMEK TARİFİ YAPILIŞI

  1. Derin bir yoğurma kabının içersine oda sıcaklığında bekletilmiş olan un hariç tüm malzemeler eklenerek karıştırılır.
  2. Un ise yavaş yavaş eklenir ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar hamur yoğurulur. 
  3. Yoğurulan hamur 1 saat kadar üzeri kapatılarak mayalandırılmaya bırakılır. 
  4. Mayısalanmış olan hamur 16 eşit parçaya bölünür ve beze şekli verilir. 
  5. Yağlı kağıt serilmiş olan tepsinin üzerine sırayla dizilir ve tekrardan 30 dakika kadar daha tepsi mayası için bekletilir. 
  6. Mayısalanan bezelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
  7. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında tamam kızarana kadar pişilir. 
  8. Pişen ekmekler fırından çıkartılarak, üzerlerine kuru bir bez örtülür ve içinin çekmesi beklenir. Herkese şimdiden afiyet olsun!