DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.151.936,31 0,03%

Edirne'de Gümrük Kaçakçılığı Operasyonu: Milletvekili İfadesiyle Olayı Aydınlatıyor

Edirne'de CHP Milletvekili'nin aracında gümrük kaçağı elektronik sigara aparatları bulundu. Ün, olayla ilgisi olmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 21:45
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 21:45

Edirne'de Gümrük Kaçakçılığı Operasyonu: Milletvekili İfadesiyle Olayı Aydınlatıyor

Edirne'de Gümrük Kaçakçılığı Baskını

Edirne'de gerçekleştirilen bir operasyon sonucu, CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait olduğu tespit edilen bir araçta çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirildi.

Operasyon Detayları

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, TEM Otoyolu Gişeleri'nde durdurdukları bir cipi inceledi. Araçta bulunan F.A. ve Ç.R.Ç. isimli şahıslar, rızalarıyla 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidini yetkililere teslim etti.

Şüpheliler, "gümrük kaçakçılığı" suçlamasıyla işlem gösede gözaltına alınmadan serbest bırakıldı.

Milletvekilinden Açıklama

Olayın ardından Ediz Ün, sosyal medya aracılığıyla yaptığı basın açıklamasında aracı gayri resmi danışmanı F.A.'ya teslim ettiğini ifade etti. Ün, "Bu şahısların, benim milletvekilliğim ve aracımın special tahsisli olması gibi ayrıcalıkları bilgim haricinde suça alet etme niyetleri vardı" dedi.

Ün, olayın detaylarını paylaştı: "Polis ekipleri beni aradığında, aracın aranmasını ve suça konu eşya varsa gerekenin yapılmasını istemiştim. Muvafakat ettiğim arama sonucunda şüpheliler hakkında gerekli adli işlemlerin yapılmasını ve hiçbir ayrıcalık tanınmamasını rica ettim."

Son olarak, Ün, zanlılar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.