DOLAR
34,04 0%
EURO
37,78 0,08%
ALTIN
2.797,15 0,15%
BITCOIN
2.108.462,47 -2,76%

Eberswalde Yangını: Eşini ve Çocuğunu Kaybeden Baba Adalet İstiyor

Eberswalde'deki yangında eşini ve çocuğunu kaybeden Eyüp Çoban, yangının detaylıca araştırılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 16.09.2024 20:59
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 20:59

Eberswalde Yangını: Eşini ve Çocuğunu Kaybeden Baba Adalet İstiyor

Eberswalde Yangınında Acı Kaybı

Almanya'nın başkenti Berlin'in kuzeyindeki Eberswalde kentindeki evinde çıkan yangında, kadın ve 4 yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti. Yangında hayatını kaybeden Emine Çoban’ın eşi Eyüp Çoban, yangının çıkış nedeninin araştırılmasını talep ediyor.

Yangının Sebebi Araştırılsın

Eyüp Çoban, AA muhabirine verdiği demeçte, "Bu yangın iyice araştırılsın. Elektrik tesisatından mı çıktı, nereden, neden çıktı bunların incelenmesini istiyorum. Binanın alt katındaki berber dükkanının yangınında yanındaki döner dükkan neden yanmadı?" diyerek kafasındaki soru işaretlerini dile getirdi.

Yangın Anı ve Kaygılar

Yangının cumartesi gecesi 23.00 sularında başladığını ifade eden Eyüp Çoban, "Ben Berlin'deydim ve eve dönüyordum. Eberswalde'de tren istasyonunda indikten sonra otobüs bekliyordum. Geç olduğundan yürüyerek evime geçeyim dedim. Bir arkadaşım arayıp evde yangın olduğunu söyledi. Koşarak eve geldim ancak polis ve itfaiye içeriye girmeme izin vermedi. Çocuklarımı kurtarılanlar içinde göremedim." dedi.

Akrabalar Olay Yerindeydi

Eyüp Çoban’ın amcası Adil Çoban, olaydan sabah saat 04.00'te haberdar olduğunu belirterek, "Biz varınca binanın soğutma işlemleri devam ediyordu. Bize kesinlikle içeri girmemize izin verilmedi. Çok üzgünüz," ifadelerini kullandı.

Toplumsal Hassasiyet ve Araştırma Talebi

Adil Çoban, yangında hayatını kaybeden Emine Çoban ve oğlu Umut'un itfaiye tarafından alt katlarda kucak kucağa bulunduğunu anlattı. Ayrıca, binada Türk, Ukraynalı ve Azerbaycanlı ailelerin oturduğunu, bina sahibinin de Türk olduğunu ifade ederek, "Ön yargılı olmamakla birlikte her ihtimali değerlendirmek gerekiyor," dedi.

Yangının Çıkış Sebebi Ne Olacak?

Binanın ahşap yapıda ve alt katındaki berber dükkanının tadilatta olduğunu belirten Adil Çoban, yangının nedeninin, yapılacak araştırmalar sonucunda netlik kazanacağını düşündüğünü söyledi.

Cenazelerin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından defnedilmek üzere Türkiye'ye gönderileceği bildirilmiştir. Yangınla ilgili olarak polis geniş çaplı bir soruşturma başlatmıştır.