DOLAR
34,14 -0,03%
EURO
37,96 0,04%
ALTIN
2.891,72 -0,28%
BITCOIN
2.152.744,56 0,51%

e-Devlet'te paranız kalmış olabilir! SSK, Bağkurlular hemen kontrol etsin

Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisi para iadelerini bayramdan önce alacak. Yeni haberler açıklandı. Detaylar burada..

Yayın Tarihi: 05.06.2024 23:21
Güncelleme Tarihi: 05.06.2024 23:21

e-Devlet'te paranız kalmış olabilir! SSK, Bağkurlular hemen kontrol etsin

SSK ve BAĞ-KUR'dan maaş alan milyonlarca kişiyi etkileyen iadelerle ilgili sürpriz yaşandı. Hem zaman aşımına ilişkin uyarılar yapan sosyal güvenlik uzmanları, para iadesinin nasıl alacağı hakkında detaylı bilgiler verdi.

SSK BAĞ-KUR'da veya memur olarak çalışıyorsanız adınıza biriken paralar e-devlet üzerinden görülebilecek. E-Devlet üzerinden anında onayladığınız takdirde iadenizi alabilirsiniz. Çünkü 5 yıl boyunca alınmayan paralar silinecek.

5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu çerçevesinde vatandaşların biriktirdiği paralar e-devlet üzerinden görüntülenebilecek. Milyonlarca kişinin yararlanabileceği geri ödeme seçenekleri mevcut. SSK ve Bağkur çalışanlarının iş kazası ve meslek hastalıkları durumunda alması gereken ödemeler bazı durumlarda unutuluyor.

Eski Sosyal Güvenlik Kanunu'na göre ödenmeyen gelir ve maaş ödemelerinin beş yıl içinde silinmesi gerekiyordu. Ancak 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle zaman aşımı kaldırılmıştır. SGK'ya başvuran ve haklı sebep gösteren kişiler halihazırda zamanaşımından muaftır. Yani üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçmiş olsa bile borcunuzu ödemeniz gerekebilir.

"E-devletle iletişime geçin, birikmiş ödemeler olabilir"

e-Devlet'te paranız kalmış olabilir! SSK, Bağkurlular hemen kontrol etsin

2008'den önce katılan ve göreve başlayan SSK'lıların e-devlet konusunda bir an önce bilgi sahibi olması gerekiyor. Birikmiş maaş veya ödemeleriniz varsa beş yıllık süre sona erer ve ödemeler kaldırılır. 2008'den bu yana son teslim tarihi uygulamaları değişti. SSK, BAĞ-KUR ile 4C çalışanları birikimli ödemelerini süre sınırlaması olmadan alabilecek.

E-devlet kullanıyorsanız ödenmemiş ödeme olup olmadığını anında kontrol edebilirsiniz. Eğer e-Devlet şifreniz varsa TC Kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet'e giriş yaparak Hizmet Süresi sekmesine tıklayarak Maaş Bordrosu ve Ödemeler bölümüne ulaşabilirsiniz. Buradan bugüne kadar yapılan tüm maaş ve ödemeleri görüntüleyebilir, birikimli ödemelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca tahsil ettiğiniz ödemeleri kullanılmak üzere IBAN numaranıza aktarmak için de bu kanalları kullanabilirsiniz.