DOLAR
34 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.820,22 0%
BITCOIN
1.965.952,73 0%

Dünyanın en iyi ana yemeği açıklandı! Bu akşam dünyanın en iyi ana yemeğini yapmaya hazır olun

2023 yılı dünyanın en iyi ana yemeği açıklandı! Çökertme kebabı listenin en başında yer alarak yılın en iyi ana yemeği seçildi. Bu tarifle dünyanın en iyi ana yemeğini evinizde yapmanız mümkün. Tüm malzemeleriniz hazırsa lezzetli mi lezzetli çökertme kebabı sizinle...

Yayın Tarihi: 18.12.2023 16:36
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 16:36

Dünyanın en iyi ana yemeği açıklandı! Bu akşam dünyanın en iyi ana yemeğini yapmaya hazır olun

Dünyanın en iyi ana yemeği açıklanmışken, sizlere o ana yemeğin harika tarifini açıklıyoruz! Görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekecek, lezzetiyleyse herkesi mest edecek jülyen jülyen doğranmış etlerin ve ince ince doğranmış kızartılmış patateslerin birleşimi çökertme kebabı; bu akşam bu tarifle sofranızda! İşte çökertme kebabı için gerekli olan malzemeler ve tarifin detayları...

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 400 gr bonfile ya da biftek
  • 4 çorba kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde kekik
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
  • 1 çorba kaşığı ölçüsünde rendelenmiş soğan
  • 1/2 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
  • 1 çorba kaşığı ölçüsünde yoğurt 
Servisi için;
  •  500 gr patates 
  • Patatesleri kızartmak için sıvıyağ 
  • Sarımsaklı süzme yoğurt 

ÇÖKERTME KEBABI

Sos için;

  • Sıvı yağ 
  • Pulbiber 

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta etlerinizi ince jülyen şeklinde doğrayın.
  2. Bütün malzemeleri derin bir kabının içerisine alarak etlerinizi güzelce harmanlayın ve en az 2 saat buzdolabında bekletmek üzere dolaba kaldırın.
  3. Marinelenmiş olan etlerinizi derin ve yayvan bir teflonun içerisine alıp, bir çay bardağı ölçüsünde sıcak su ekleyerek; yüksek ateşte hızlı şekilde pişiriyoruz.
  4. Etlerimiz pişmeye yakın olduğu zaman tuzunu ayarlamayı unutmuyoruz. 
  5. Etlerimiz pişmeye devam ederken patateslerimizi kibrit çöpünden bir tık kalın şekilde doğrayarak, kızgın yağın içersinde kızartıyoruz.
  6. Servis için ise patateslerimizi porsiyonluk şeklinde tabağa alıyoruz.
  7. Etimizi ortaya ekliyoruz ve üzerine süzme yoğurdumuzu hazırlayıp, gezdiriyoruz.
  8. Kızdırmış olduğumuz yağ ve pul biberi yemeğimizin üstüne gezdirerek sıcacık servis ediyoruz. Herkese afiyet olsun...

ÇÖKERTME KEBABI

ÇÖKME KEBABININ PÜF NOKTALARI

Etler pişirirken üzerine sıcak su eklemeden kızgın tavanın içerisine mühürlemek her daim etin suyunun içersinde kalmasına olanak sağlayacaktır. Bu şekilde pişen ettiniz daha da yumuşak olacaktır. Ek olarak bu kebabın orijinal hali etleri kesinlikle jülyen şeklinde doğramaktır. Lakin siz isteğinize bağlı olarak kuşbaşı da doğabilirsiniz

ÇÖKERTME KEBABININ YANINDA NE YENİR?

Çökertme kebabın yanına dilerseniz tereyağlı ezzetli mi lezzetli şehriyeli bir pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra şakşuka da kebabın yanına oldukça yakışacaktır. Eğer salata tarzı bir aparatif bir lezzet arıyorsanız, roka salatası çökertme kebabının yanında harika bir eşlikçidir. Çorba olarak da mercimek ya da domates çorbasını önerebiliriz.