DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.154.319 -0,08%

Dünyaca ünlü banka bombayı patladı altın dolar çakıldı! O yorum piyasaları alt üst etti

ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, Türkiye'deki 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk raporunu yayınladı. Goldman Sachs Türk lirasının değerinin artacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 04.04.2024 21:17
Güncelleme Tarihi: 04.04.2024 21:17

Dünyaca ünlü banka bombayı patladı altın dolar çakıldı! O yorum piyasaları alt üst etti

Goldman Sachs'taki ekonomistler, seçim sonrası sermaye akışının artmasıyla Türk lirasının geçen aya göre daha iyi performans göstermesini bekliyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre aralarında Clemens Greif'in de bulunduğu Goldman Sachs ekonomistleri, Türkiye'de yerel seçimlerin büyük oranda tartışmasız geçeceğini ve mevcut ekonomi politikalarının devam edeceği mesajının piyasalar tarafından da oldukça memnuniyetle karşılanacağını tahmin ettiler.

Dünyaca ünlü banka bombayı patladı altın dolar çakıldı

Raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerinin, sermaye çıkışları ve seçim belirsizliği nedeniyle yılbaşından bu yana önemli ölçüde azaldığı hatırlatıldı.

Ancak mevcut politikaların devam etmesi halinde önümüzdeki haftalarda sermaye girişlerinin yeniden başlaması bekleniyordu. Cari dengedeki hızlı iyileşmenin de yansımasıyla TL'nin önceki aya göre önemli ölçüde daha iyi performans sergileyeceği tahmin ediliyor.