DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.135.733,01 0,78%

Dünya Temizlik Günü Aydos Ormanı'nda Kutlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydos Ormanı'nda gönüllülerle çöp toplama etkinliğinde bulunarak çevre bilincine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 12:36
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 12:36

Dünya Temizlik Günü Aydos Ormanı'nda Kutlandı

Aydos Ormanı'nda Dünya Temizlik Günü Kutlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul'un gözde yeşil alanlarından Aydos Ormanı'nda düzenlenen Dünya Temizlik Günü etkinliğine katıldı.

Gönüllülerle Birlikte Temizlik Çalışması

Etkinlik sırasında gençlerle beraber ormanda çöp toplayan Bakan Bak, "Gönüllülerle birlikte Dünya Temizlik Günü kapsamında bir çevre etkinliği gerçekleştirdik. Doğada çözülmesi mümkün olmayan çöpleri gençlerimizle beraber topladık" dedi.

Çevre Bilinci ve Gelecek Nesiller

Bakan Bak, sözlerine şöyle devam etti: "Gençlere doğa bilincini aktarmak için canlı bir örnek oldu. Gençlerimize, gelecek nesillerimize bırakacağımız en önemli miraslardan biri temiz bir çevre ve çevre bilinci. Çocuklarımıza bu eğitimi vermemiz gerekiyor."

İklim Değişikliği Uyarısı

İklim değişikliği ve çevrenin korunmasının önemine dikkat çeken Bak, doğaya bırakılan cam ve plastik şişelerin orman yangınlarına sebep olabileceğine değindi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, "Daha yeşil bir dünya için su kaynaklarımızın temiz akması adına bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak adına güzel bir çalışma oldu" ifadelerini kullandı.