DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,02 0,22%
ALTIN
2.885,08 -0,37%
BITCOIN
2.165.826 -0,47%

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Lübnan ve Gazze'ye Destek Çağrısı

Ali Muhyiddin el-Karadaği, Lübnan ve Gazze'nin yalnız bırakılmaması için birlik çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 16:10

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Lübnan ve Gazze'ye Destek Çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Önemli Açıklama

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği, Lübnan ve Gazze Şeridi'nin desteklenmesi gerektiğini belirterek, Binyamin Netanyahu'nun başkanlığını yaptığı aşırı sağcı İsrail hükümetine karşı birlik olunması çağrısında bulundu.

Saldırılar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Karadaği, İsrail'in Lübnan ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını kınadı. "Bugün Lübnan'da yaşananlar, insanlara ve topraklara yapılan açık bir saldırıdır. Evlerin yıkılması ve çocuklar, kadınlar, sivillerin öldürülmesi kabul edilemez," dedi.

Bölgesel Dayanışmanın Önemi

Karadaği, "İslam'a aykırı bir şekilde Lübnan ya da Filistin halkının maruz kaldığı saldırılara sevinmek mümkün değildir. Aramızdaki mezhepsel ya da siyasi görüş ayrılıkları nedeniyle ayrım yapmamamız gerekir. Düşman, Müslümanlar arasında ayrım yapmadan saldırmaya devam ediyor," şeklinde konuştu.

Diplomatik ve Ekonomik Önlemler

Karadaği, İsrail'in uluslararası anlaşmaları göz ardı ederek saldırılara devam ettiğine vurgu yaptı ve Müslüman ülkeleri bu duruma karşı harekete geçmeye çağırdı. Ayrıca, Arap ve İslam dünyası arasında bir zirve düzenlenmesinin önemine değindi. Petrol ve doğal gaz akışının durdurulması gibi önlemlerin değerlendirilebileceğini belirtti.

İsrail'in Bombardımanı Sonrası Zararlar

İsrail ordusuna ait uçaklar, bu sabah Lübnan'ın güney ve doğusundaki birçok bölgeyi bombaladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılarda 182 kişi hayatını kaybetti ve 727 kişi yaralandı.