TÜGİS, Dünya Gıda Günü’nde Gıda Hakkına Önem Verdi
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle gıda hakkının önemine dikkat çekti. TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, artan dünya nüfusunu beslemek ve yeterli, güvenli gıdaya erişimi sağlamak için dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirtti.
Nüfus Artışı ve Gıda Güvencesi
Sidar’ın açıklamalarına göre, artan nüfus, yetersiz beslenme ve tarım arazilerinin verimsizleşmesi gibi sorunlara dikkat çekmek amacıyla 1981 yılından bu yana kutlanan Dünya Gıda Günü’nde farklı kurumlar ve sivil toplum kuruluşları farkındalık yaratmaya yönelik etkinlikler düzenliyor.
İklim Krizi ve Gıda Üretimi
Sidar, sınırlı doğal kaynakların ve iklim değişikliğinin etkileri göz önüne alındığında, dünya nüfusunu besleyecek gıda üretiminin gıda endüstrisinin gelişimi ile doğru orantılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, gıda hakkının temel bir insan hakkı olduğunu vurgulayarak bu hakkın korunması için sürekli adımlar atılması gerektiğini belirtti.
Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin Önemli Rolü
21-22 Kasım tarihlerinde İstanbul Swissotel’de gerçekleşecek Sürdürülebilir Gıda Zirvesi hakkında bilgiler veren Sidar, bu organizasyonun gıda hakkı konusunda farkındalığı artırmak için önemli bir platform olacağını kaydetti.
Gıda Sektörünün Geleceği
Sürdürülebilirlik Akademisi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç, zirvede alanında uzman isimlerin katkılarıyla gıdanın geleceğinin ele alınacağını ifade ederek, “Bu zirve, gıda sektörünün güvenli ve kaliteli ürün üretiminin yanı sıra daha sağlıklı bir yaşam ve gelişen bir ekonomiye katkıda bulunması hedefiyle düzenlenmektedir.” dedi.