DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.156.524,76 -0,67%

Dünya Barış Günü'nde Adalet Bakanı Tunç'tan Filistin Vurgusu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dünya Barış Günü'nde sosyal medya üzerinden Filistin'deki durumu eleştirdi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 19:38
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 19:38

Dünya Barış Günü'nde Adalet Bakanı Tunç'tan Filistin Vurgusu

Dünya Barış Günü'nde Anlamlı Mesaj

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, barışın insanlığın en büyük ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Filistin'deki Durum Üzerine Eleştiriler

Bakan Tunç, geçmişte farklı dinlerden insanların barış içinde yaşadığı Filistin'in günümüzde işgal ve saldırılarla yıkıldığını ifade etti. Tunç, "İşgalci İsrail, Gazze'deki masum sivillerin üzerine bombalar yağdırmakta ve soykırım yapmaktadır," dedi.

İnsan Hakları ve Demokrasi Vurgusu

Mesajında, barışın sağlanmasının temelinin insanlara saygı ve hoşgörü olduğunu belirten Tunç, dünyadaki şiddet ve terör eylemlerinin insanlığın geleceğine tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Dünya genelinde pek çok ülkenin İsrail'in saldırılarına karşı sessiz kaldığını vurgulayan Tunç, "Gazze'de masum siviller katliama uğrarken barıştan söz etmek mümkün değil," dedi.

Türkiye'nin Tavrı

Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye olarak haksızlıklara karşı duracaklarını ve Filistinli kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. "Daha adil bir dünya mümkün" anlayışıyla, barış ve huzur için çaba sarf etmeye devam edeceklerini ifade etti.