DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.242.339,96 0%

Düğün Hayalleri Bitmeden Sona Eren Hayat: Maya Garib

23 yaşındaki Maya Garib, düğün hazırlıkları yaparken hayatını kaybetti. Ailesiyle birlikte İsrail saldırısında öldü.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 19:13
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 19:13

Düğün Hayalleri Bitmeden Sona Eren Hayat: Maya Garib

Lübnan'da Yürek Yakan Bir Trajedi

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Sur şehrine düzenlediği hava saldırısında, düğün hazırlıkları yapan 23 yaşındaki Maya Garib, ailesiyle birlikte hayatını kaybetti. Bu saldırıda, Maya'nın annesi, babası ve kardeşleri de yaşamlarını yitirdi.

Maya'nın Hayalleri Son Buldu

Maya Garib, Lübnan Üniversitesi'nden mimarlık bölümünden mezun olmuş ve yakın zamanda düğün yapmayı planlıyordu. Aynı saldırıda, öğrencisi olduğu diş hekimliği fakültesinde öğrenim gören kız kardeşi Raşa Garib de hayatını kaybetti.

Toplumun Duyguları Paylaşıldı

Lübnan Üniversitesi, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla genç kardeşlerin vefatına duyulan derin üzüntüyü ifade etti. Maya ve Raşa Garib için taziye mesajları yayımlandı.

Sosyal Medyada Halka Duyuruldu

Maya Garib'in düğün hazırlıkları sırasında kamuoyuna duyurulan hikayesi, Lübnan'da "Güneyin Gelini" etiketiyle yankı buldu. Sosyal medya kullanıcıları, Maya'nın fotoğraflarını paylaşarak onun anısını yaşatmaya çalıştı.

Kullanıcı Leyal Hadda, Garib'in fotoğrafını paylaşarak, "Mimar Maya Garib, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde öldürdüğü sivillerden biriydi." dedi. Bir diğer sosyal medya kullanıcısı Catherine Daher ise Maya'nın nişan fotoğrafını paylaşarak, "Bu görüntü alışık gelmiyor, gökyüzü gelini oldu. Şehit Maya Garib'in nişanlısı Ahmed Hudra, nişanlısını ailesiyle son yolculuğuna uğurluyor" ifadelerini kullandı.