Nohut, Türk mutfağında çok sevilen bir malzemedir. Nohut aynı zamanda sindirimi yavaşlatarak ve kendinizi tok hissetmenizi sağlayarak kemik sağlığına da fayda sağlar. Nohutta kalsiyum, demir, magnezyum ve çinkonun yanı sıra K ve A vitaminleri bulunur. Sağlıklı bir cilt için de gerekli olan C, E ve K vitaminlerini içermektedir. Nohut, ister yaz ister kış, her zaman sofralardadır.
Ana yemeğin yanında en güzel mezelerden biri de kesinlikle nohut yemeğidir. Ancak nohut pişirildiğinde sertleşebilir. Nohutların yumuşak kalması, dağılmaması ve çabuk pişmesi için birkaç küçük mutfak sırrı var.
"Karbonatlama ekleme"
Nohutlarınızı hızlı bir şekilde pişirip yumuşatmak istiyorsanız ağzı kapalı olan bir cam kavanozda ıslatın. Daha sonra üzerine karbonat serpin.
Nohutlar kaynarken 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Sirke ve karbonat sayesinde nohutlar yumuşacık olacaktır. Kabartma tozu aynı zamanda pişmiş nohuttan gaz oluşumunu da engeller.
"Nohut pişirmeden önce yapılması gerekenler"
Nohut pişirmeden önce mutlaka bol su ile yıkanmalıdır. Ayrıca nohutları pişirmeden önce bir gece öncesinde soğuk su dolu kapta bekletin.
Nohut suyunu yiyeceklere eklemeyin. Bu su zararlı maddeler içerir. Bu su yemeklerde kullanılırsa nohut yemeğini zehire dönüştürebilir. Aynı şekilde pirinci ıslatıyorsanız pirinç pilavına su eklemeyin. Bunlar yanlış uygulamalar ama aynı zamanda gıdanın tamamının besin değerini de yok ediyor.