DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,1 -0,31%
ALTIN
2.901,97 -0,63%
BITCOIN
2.157.586,34 0,26%

Donald Trump Jr, Zelenskiy'ye Sert Tepki Gösterdi

Donald Trump Jr, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin eleştirilerini sert bir dille yanıtladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 16:16
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 16:16

Donald Trump Jr, Zelenskiy'ye Sert Tepki Gösterdi

Donald Trump Jr'dan Zelenskiy'ye Sert Yanıt

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu, Donald Trump Jr., Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eleştirilerine karşı sert bir üslup benimsedi. Trump Jr, ABD'den milyarlarca dolar yardım alan bir liderin, babasını eleştirme yetkisi olmadığını ifade etti.

Zelenskiy'nin Eleştirileri

Zelenskiy, The New Yorker dergisine verdiği röportajda, babası Donald Trump'ın Rusya-Ukrayna ihtilafını nasıl sona erdireceği konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi. Bu açıklamalara X platformundan tepki veren Trump Jr, Zelenskiy'nin "Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayını eleştirme cüretini gösterdiğini" belirtti.

Suikast Girişimi ve Utanç Verici İfadeler

Trump Jr ayrıca, 15 Eylül'de Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan kişinin üzerinden Zelenskiy'nin bağnaz söylemlerinin utanç verici olduğunu vurgulayarak, "Ukrayna yanlısı bir liderin, ülkesine milyarlarca dolar yardım alan bir Amerikalıyı eleştirmesi kabul edilemez," dedi.

Trump'ın Mitingdeki Yorumları

Eski Başkan Trump, Pensilvanya eyaletinde katıldığı bir mitingde Zelenskiy hakkında, "O, Demokratların bu seçimi kazanmasını çok istiyor," diyerek eleştirilerde bulundu. Trump, Zelenskiy'yi alaycı bir dille "tarihteki en büyük pazarlamacı" olarak tanımladı ve Ukrayna liderinin ülkeye her gelişinde büyük miktarda yardım aldığını ifade etti.