Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Donald Trump, başkan yardımcısı adayını açıkladı! Ohio Senatörü James David Vance

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance'ı başkan yardımcısı adayı olarak açıkladı.

Yayın Tarihi: 15.07.2024 22:54
Güncelleme Tarihi: 15.07.2024 22:54

 Donald Trump, başkan yardımcısı adayını açıkladı! Ohio Senatörü James David Vance

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, 2024 seçimleri için başkan yardımcısı adayını açıkladı. Trump, kararını Social Truth adlı sosyal medya platformunda duyurdu ve Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance'ın bu görev için en uygun kişi olduğunu belirtti.

J.D. VANCE KİMDİR?

James David Vance, 1984 doğumlu bir Ohio Senatörüdür. Ohio'da doğup büyüyen Vance, lise eğitimini tamamladıktan sonra ABD ordusuna katıldı ve 2005 yılında Irak Savaşı'nda deniz piyadesi olarak görev yaptı. Ohio Devlet Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamlayan Vance, Yale Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı zamanda "Hillbilly Elegy" adlı kitabıyla "en çok satanlar" listesine girmiştir.

Geçmişte Trump'ı eleştiren ve ona "Amerika'nın Hitleri" diyen Vance, 2022 yılında siyasete atıldıktan sonra Trump'ı desteklemeye başladı. 2022'de Ohio Senatörü seçilen Vance, evli ve üç çocuk babasıdır.

BİDEN'I SUİKAST GİRİŞİMİNDEN SORUMLU TUTTU

Vance, Trump'a yönelik bir suikast girişimi sonrasında "(ABD Başkanı Joe) Biden'ın kampanyası Trump'ı otoriter bir faşist olarak gösterdi. Bu retorik Trump'a suikast girişimine yol açtı." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri, ABD basınında Ohio'lu senatörün başkan yardımcısı olmaması gerektiği yorumlarını beraberinde getirmişti.

Vance, iç politikada muhafazakar görüşleriyle tanınmaktadır. Trump, Vance'ın bu güçlü muhafazakar duruşunun, yönetimdeki en büyük destekçilerinden biri olacağını belirtmiştir.

UKRAYNA KONUSUNDAKİ TUTUMU

Vance, ABD siyasetinde Ukrayna konusundaki yorumlarıyla dikkat çekiyor. Irak Savaşı sırasında ABD'nin yürüttüğü politikayı eleştiren Vance, "Irak'a ülkemi gururla temsil etmek için gittim ama gittiğimde bana yalan söylendiğini gördüm." ifadelerini kullanmıştır. Biden yönetiminin Ukrayna politikasına karşı çıkan Vance, Ukrayna'nın savaşta başarılı olamayacağını ve ABD'nin net bir planı olmadığını savunmaktadır. Vance, "Ukrayna'nın günün sonunda Rusya'ya bazı topraklarını bırakmak zorunda kalacağını ve bu savaşı bitirmemiz gerektiğini kabullenmek ABD'nin çıkarına olacaktır." demiştir.

İSRAİL YANLISI TUTUMU

Vance, İsrail-Gazze konusunda da Biden yönetimini eleştirmiştir. İsrail'in "işi bitirmesine" imkan tanınması gerektiğini belirten Vance, ABD'nin İsrail'e gerekli desteği sağlaması gerektiğini savunmaktadır. ABD üniversitelerinde düzenlenen Filistin'e destek gösterilerine de tepki gösteren Vance, "Neyi savunduğunuz umrumda değil. Kamu alanlarımızı çöplüğe çeviremezsiniz. Kamplardan kurtulun. Yasaları uygulayın." diyerek karşı çıkmıştır.,

Trump'ın başkan yardımcısı adayı olarak Vance'ı seçmesi, 2024 başkanlık seçimleri için güçlü bir muhafazakar duruşu işaret etmektedir. Vance'ın geçmişte Trump'a yönelik eleştirileri ve sonrasında gelen destek, siyasi çevrelerde tartışmalara yol açmıştır. Ancak Trump, Vance'ın deneyim ve görüşlerinin, yönetimdeki en büyük destekçilerinden biri olacağına inanmakta ve bu kararın seçim kampanyasında büyük bir etki yaratmasını beklemektedir.