DOLAR
33,98 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.822,96 0%
BITCOIN
1.969.877,01 0%

Dolar kurunu şakkadanak düşürecek gelişme! Dolar o tarihte 9 TL birden çakılacak

Ünlü ekonomist uyardı! Dolar dibe çakılacak! Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 17.02.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 17.02.2024 15:36

Dolar kurunu şakkadanak düşürecek gelişme! Dolar o tarihte 9 TL birden çakılacak

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brook'un yaptığı açıklamaya göre, doların seçim sonrasında 21 TL'yi görebileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Goldman Sachs'ın eski Başekonomisti, genel seçimler öncesinde 19 TL seviyelerinde seyreden dolar kurunun, seçimlerin ardından hızlı bir yükseliş trendine girdiğini ve 24 TL'ye kadar çıktığını belirtti.

Brook'un öne sürdüğü senaryoya göre, seçim sonrasında dolar kuru serbest bırakılacak ve kısa sürede bir miktar daha yükselecek. Ancak daha sonra TL'nin adil değeri olan 21 TL'ye gerileyeceği öngörülüyor. Yatırımcılar, ekonomi yönetiminin yeni planlarına odaklanarak seçim sonrasındaki dolar hareketliliğini değerlendiriyor.

dolar kuru

Doların hızlı yükselişi ve seçim fiyatlamasının talebi artırması, yerli yatırımcıların dolar alımlarını ivmelendirdi. Ancak Brooks, ekonominin dolar kuruna yönelik yeni stratejileri olduğunu belirterek, 21 TL seviyesine gerileme beklentisiyle piyasayı değerlendirdi.

Bu gelişmelerle birlikte, yatırımcılar seçim sonrasında doların seyri konusunda endişeli bir bekleyiş içerisine girmiş durumda. Ancak uzmanlar, ekonominin planlı adımları ve doların değer kazanıp kaybetme sürecindeki dengeleri gözeterek yatırımcılara yönlendirme yapmaları gerektiğini vurguluyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.