DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.116.783,15 0,97%

Doğu Karadeniz'e sağanak uyarısı! Sel, su baskını ve heyelan tehlikesi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı: Doğu Karadeniz'de gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi risklere karşı dikkatli olun uyarısı geldi!

Yayın Tarihi: 30.06.2024 13:04
Güncelleme Tarihi: 30.06.2024 13:04

 Doğu Karadeniz'e sağanak uyarısı! Sel, su baskını ve heyelan tehlikesi!

Doğu Karadeniz'de Gece Saatlerinden İtibaren Gök Gürültülü Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Doğu Karadeniz'de gök gürültülü sağanağın gece saatlerinden itibaren Ordu'nun doğusu ile Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli, Giresun çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması öngörülüyor.

-Bu sağanak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların oluşabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşların bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Ordu'nun Doğusu: Özellikle Çaybaşı, Kabataş, Perşembe, Gölköy ve Ulubey ilçeleri kuvvetli sağanaklardan etkilenecek.

Trabzon ve Rize: Trabzon'un Akçaabat, Yomra, Maçka, Hayrat, Of ve Derecik ilçeleri ile Rize'nin bütün ilçeleri kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış alacak.

Giresun: Giresun'un bütün ilçelerinde yer yer çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Yağış Ne Zaman Başlayacak?

Uyarıya göre, kuvvetli sağanak yağışların Ordu'nun doğusunda gece saatlerinden itibaren, Trabzon ve Rize'de ise yarın (7 Temmuz 2024 Cuma) sabah saatlerinden itibaren başlayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli sağanak yağışların Ordu'nun doğusunda yarın (7 Temmuz 2024 Cuma) öğle saatlerine kadar, Trabzon ve Rize'de ise yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Yağış miktarının Ordu'nun doğusunda 50-100 kilogram/metrekare, Trabzon ve Rize'de ise 100-150 kilogram/metrekare arasında olması tahmin ediliyor. Giresun'da ise yer yer çok kuvvetli yağışlarda yağış miktarının 200 kilogram/metrekareyi aşabileceği öngörülüyor.

Yetkililer, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi risklere karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Vatandaşların dere yataklarına ve heyelan riski olan bölgelere gitmemeleri, sağanak yağış sırasında evlerinden dışarı çıkmamaları ve resmi uyarıları tavsiye ediliyor.