Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Doğu Anadolu’da kar esareti: Binlerce köy yoluna ulaşılamıyor

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 540 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum, Ardahan, Kars ve Tunceli'de 1205 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor Çaldıran-Doğubayazıt yolu Tendürek mevkisinde mahsur kalan sürücülere Kızılay ekipleri yardım eli uzattı.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 10:45
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 10:45

Doğu Anadolu’da kar esareti: Binlerce köy yoluna ulaşılamıyor

Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta 540, Erzurum, Kars, Tunceli ve Ardahan’da ise 1205 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Yollarda mahsur kalan sürücülere Kızılay ekipleri yardım eli uzatıyor.

KAR DOĞU ANADOLU’YU ESİR ALDI! 540 KÖYE ULAŞIM KAPANDI

Doğu Anadolu bölgesinde hava sıcaklıklarının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi ve kar yağışının aralıksız devam etmesi, hayatı olumsuz etkiliyor. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta 540 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı. Karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

TENDÜREK’TE MAHSUR KALANLARA KIZILAY’DAN DESTEK

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Çaldıran-Doğubayazıt yolu Tendürek mevkisinde ise gece saatlerinde araçlarıyla yolda kalan sürücüler zor anlar yaşadı. Kar ve tipi nedeniyle yolu göremeyen sürücüler, araçlarını yol kenarına park ederek beklemek zorunda kaldı. Bazı sürücüler ise araçlarını terk ederek karla kaplı yolda yürüyerek ilerlemeye çalıştı.

Bu sırada bölgeye ulaşan Türk Kızılay Muradiye Şubesi gönüllüleri, mahsur kalan sürücülere kumanya, battaniye ve sıcak çay dağıttı. Kızılay ekipleri, sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamak için bölgede bekledi.

kar

ERZURUM, KARS, TUNCELİ VE ARDAHAN’DA 1205 KÖY YOLU KAPALI

Erzurum, Kars, Tunceli ile Ardahan’da kar ve tipi nedeniyle 1205 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle kırsaldaki 1008 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların kapalı olduğu mahallelerde karla mücadele çalışması başlattı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ardahan’da 57, Kars’ta 64, Tunceli’de ise 76 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel idaresi ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

kar

YARIN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu bölgesindeki hava durumuna ilişkin uyarıda bulundu. Buna göre, yarın bölgede kar yağışının devam edeceği, tipi ve buzlanma riskinin bulunduğu belirtildi. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edildi. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları istendi.