DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.155.648,94 -0,63%

Diyarbakır'da Şantaj Operasyonu: Üç Şüpheli Tutuklandı

Bismil'de şantaj yapan üç kişi tutuklandı, olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 19:21
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 19:21

Diyarbakır'da Şantaj Operasyonu: Üç Şüpheli Tutuklandı

Diyarbakır'da Şantaj Operasyonu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde gerçekleştirilen bir şantaj operasyonunda üç şüpheli tutuklandı. Olay, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü bir çalışma sonrasında meydana geldi.

Şikayet Üzerine Operasyon Düzenlendi

Bismil'de yaşayan M.K.'nin sosyal medyada tanıştığı kişiler aracılığıyla kişisel verilerinin ve müstehcen görüntülerinin ele geçirildiğini belirtmesi üzerine, Emniyet ekipleri derhal harekete geçti.

Şebeke Üyeleri Takibe Alındı

Şantaj çetesi, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kullanılarak takibe alındı. Bu süreçte, sahte kimlik kullandığı tespit edilen S.B. adlı bir kadın, M.K. tarafından polisin belirlediği bir iş yerinde daha önce belirlenmiş 2 milyon liralık bir miktarın teslimatı için çağrıldı.

Operasyonun Sonuçları

Buluşma noktasında S.B., parayı almak için geldiğinde üzerinde ruhsatsız bir tabanca ile yakalandı. Yapılan soruşturma neticesinde, ekipler R.H. ve H.T. isimli diğer şüphelileri de gözaltına aldı.

Yasal Süreç Başlatıldı

Gözaltına alınan tüm şahıslar, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Olayla ilgili olarak soruşturma ise devam ediyor.