DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.879,39 -0,38%

Diyarbakır'da Sağlık Çalışanlarına Yönelik Darbelere Tepki

Genç Sağlık Sendikası, Diyarbakır'daki sağlık çalışanlarının darbedilmesini kınadı ve sağlıkta şiddetin son bulmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 17:54
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 18:16

Diyarbakır'da Sağlık Çalışanlarına Yönelik Darbelere Tepki

Diyarbakır'da Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Olayı

Diyarbakır'da Genç Sağlık Sendikası, sağlık çalışanlarına yapılan darbe olaylarını kınadı. Üniversite Çalışanları Komisyonu Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşananları değerlendirerek hasta yakınlarının, yoğun bakımda tedavi gören bir hastanın vefatının ardından 2 hemşire, 1 temizlik personeli ve 1 güvenlik görevlisine saldırdığını aktardı.

Sağlık Çalışanlarının Yaşadığı Zorluklar

Böçkün, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle görevlerini sürdürdüklerini ancak bu tür şiddet olaylarıyla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Bu olaylar sağlık hizmetinin kalitesini etkiliyor ve sağlık çalışanlarını endişe içinde bırakıyor" dedi.

Cezaların Caydırıcılığına Dikkat Çekildi

Açıklamasında, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının son bulması için cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirten Böçkün, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet artık kabul edilemez. Sağlıkta şiddet sona ermelidir" ifadelerini kullandı.

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyon Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi...

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyon Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bazı sağlık çalışanlarının hasta yakınları tarafından darbedilmesini kınadı. Olayın yaşandığı yere ait bir görsel paylaşıldı.