DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.896,42 -0,4%

Diyarbakır'da Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kampı Düzenlendi

Diyarbakır'da AFAD tarafından gerçekleştirilen kamp, 771 katılımcıyla afetlere hazırlık için önemli bir adım oldu.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 21:56
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 21:56

Diyarbakır'da Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kampı Düzenlendi

Diyarbakır'da Afet Koordinasyon Kampı

Diyarbakır'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Akreditasyon ve Koordinasyon Kampı", önemli bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Kampın Detayları

Valilikten yapılan duyurunun ardından, Diyarbakır AFAD İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Dicle Kral Kızı Barajı yakınında gerçekleştirilen kampa, toplamda 771 katılımcı katıldı. Katılımcılar arasında, Diyarbakır, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Van, Iğdır, Bingöl, Erzurum, Elazığ, Malatya, Kilis, Adıyaman, Siirt ve Batman illerinden gelen 126 AFAD personeli ile 565 sivil toplum ve kamu kuruluşu üyesi yer aldı.

Katılımcıların Rolleri

Kamp süresince, ayrıca jandarma, sağlık, belediye, gençlik ve spor müdürlüklerinden 80 personel de etkinlikte yer aldı. AFAD Başkanı Okay Memiş, etkinliğe katılanlara teşekkürlerini iletti.

AFAD Başkanı'nın Açıklamaları

Memiş, akreditasyon süreci çerçevesinde akredite olan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının, afet durumlarındaki kritik rollerini vurgulayarak, bu tür kampların ekiplerin birbiriyle kaynaşmasını sağladığını ve birlikte çalışma kültürünü geliştirdiğini ifade etti. Ayrıca, afetlere hazırlanmanın toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu olduğunu belirtti.