Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Sinop'ta Din Görevlileriyle Buluştu

Ali Erbaş, Sinop'ta düzenlenen programda din görevlilerine İslam'a hizmet vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 09:01
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 09:01

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Sinop'ta Din Görevlileriyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Sinop’ta Din Görevlileriyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda din görevlileriyle bir araya geldi. Etkinlikte yaptığı konuşmada, din hizmetinin önemine dikkat çekerek, "En çok ihtiyaç duyacağımız şey yüce bir ideal, adanmışlık ruhu ve bitmeyen bir heyecandır. Bu manada yüce dinimiz İslam'a ve insanlığa hizmet etmek en büyük idealimiz." ifadelerini kullandı.

Yaz Kur'an Kurslarının Önemi

Erbaş, yaz Kur'an kurslarının çocuklar üzerindeki etkisinin büyük olduğunu belirterek, "Çocuklar küçük yaşlarda sizlerden öğrendiklerini asla unutmazlar. Eğer onların kalplerine, İslam’ın güzelliklerinden birkaç husus bile aktarabilirseniz, bu sizin kurtuluşunuza vesile olur." dedi.

Gençleri İslam ile Buluşturma Vurgusu

Başkan, gençlerin ve ailelerin İslam'ın değerleriyle buluşturulması gerektiğinin altını çizerken, camilerin ve Kur'an kurslarının herkese açık olduğunu belirtti.

İhlas ve Samimiyetin Önemi

Dini görevlerin ihlas, samimiyet, aşk ve heyecanla yapılması gerektiğine dikkat çeken Erbaş, "Aşk, heyecan kalmadıysa muvaffak olamayız. Rol model olmalıyız; bizi gören gençler, çocuklar bize heves etmeli." şeklinde konuştu.

Yüce İdeal ve Adanmışlık

Din görevlilerinin İslam'ı tebliğ noktasında çağın ve dünyanın öğretmenleri olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bu uğurda adanmışlık ruhuyla çalışmak en büyük bahtiyarlığımız ve çalışmalarımızın meyvelerini görmek en büyük heyecan kaynağımızdır. Çalışmalarımızın meyvesini görmemiz lazım; o meyveler bizim heyecanımızı daha da artıracak." ifadelerini kullandı.