DOLAR
34,16 0,23%
EURO
37,74 0,31%
ALTIN
2.913,49 0,39%
BITCOIN
2.056.453,64 1,21%

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Filistin İçin Acil Çağrı

Ali Erbaş, Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğini ve Gazze'deki soykırıma son verilmesi çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 16:25
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:40

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Filistin İçin Acil Çağrı

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Filistin İçin Kritik Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazze'de devam eden saldırılara dair çarpıcı bir çağrıda bulundu. Erbaş, "Bütün Müslümanların güçlerini birleştirmesi ve bu zulme, bu soykırıma 'dur' demesinin vaktinin geldiğini hatta geçmekte olduğunu ifade etmek istiyorum," dedi.

Önemli Toplantının Detayları

Erbaş, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı'na katıldı. Toplantılarda gerçekleştirdiğimiz işbirliklerinin önemine vurgu yaptı.

Dünya Müslümanlarının Birliği

Erbaş, dünyada 57 İslam ülkesine ve 2 milyara yakın Müslümana atıfta bulunarak, "Bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini istiyoruz," şeklinde konuştu. Gazze’deki katliama dikkat çekerek, işgalcilerin gerçekleştirdiği zulmü yeniden kınadı.

Zulme Dur Demenin Vakti Geldi

Bir yıl boyunca devam eden Gazze’deki saldırılara ilişkin Erbaş, "Bu soykırımın bir an önce bitmesi için tüm Müslümanların güçlerini birleştirmesi gerektiğini buradan yeniden ifade ediyorum," sözlerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı için geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.