DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.043.685,46 -0,62%

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrailli Bakanın Mescid-i Aksa Açıklamalarına Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakanın Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme planlarına karşı endişelerini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 21:23
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 21:23

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrailli Bakanın Mescid-i Aksa Açıklamalarına Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sert Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme çağrısına sert bir şekilde yanıt verdi. Bakanlık, bu durumun İsrail'in Kudüs'teki kutsal mekanların statüsünü değiştirme çabalarının "son derece tehlikeli bir örneği" olduğunu bildirdi.

İslam Dünyasında Tepki Oluşturdu

Açıklamada, Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa ile ilgili açıklamalarının İslam dünyasında infial yarattığı ve sağduyulu insanları endişeye sevk ettiği vurgulandı. "Münhasıran Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonlar, dünya genelinde Müslümanların duygularını rencide etmekte ve gerginliklere neden olmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Uluslararası Topluma Çağrı

Açıklamada ayrıca, İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü saldırıların bölgesel ve küresel istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekildi. Dışişleri Bakanlığı, "İsrail saldırganlığının durdurulması ve Filistin halkına koruma sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçme zamanı gelmiştir" dedi.

Ben-Gvir'in Açıklamaları

Ben-Gvir, İsrail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesine izin verdiğini iddia etti. "Mescid-i Aksa'ya bir sinagog inşa eder misiniz?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

Uluslararası Tepkiler

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Ben-Gvir'in ifadeleri sonrası Mescid-i Aksa'daki statükonun değişmediği yönünde bir açıklama yaptı. Bununla birlikte, pek çok ülke lideri ve uluslararası kuruluş, Ben-Gvir'in açıklamalarına karşı çeşitli tepkiler göstermeye devam ediyor.