DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.146.574,64 0,28%

Dışişleri Bakanlığı KPSS'siz 170 memur alacak! O bölümlerden mezun olana müjde

Dışişleri Bakanlığı'nda memur alımı için başvurular başlıyor. Farklı alanlarda 170 memur alımı yapılacak. KPSS'li memur alımına ilişkin detaylı bilgi ve koşullar haberimizde..

Yayın Tarihi: 05.06.2024 09:01
Güncelleme Tarihi: 05.06.2024 09:01

Dışişleri Bakanlığı KPSS'siz 170 memur alacak! O bölümlerden mezun olana müjde

Dışişleri Bakanlığı tarafından memur alımı yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk ve tam zamanlı memur adaylarını işe alacak. KPSS memur alımlarında yabancı dil şartı da getirilecek. Peki, kontenjan detayları nelerdir? Kimler, nasıl başvurabilir? İşte konuya ilişkin gerekli bilgiler..

Dışişleri Bakanlığı'na memur alımına ilişkin başvurular devam ediyor. Mayıs ayının sonunda başlayan başvurular 14 Haziran 2024'e kadar devam edecek. Bu kapsamda yalnızca online başvurular kabul edilecek.

Kayıt adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

170 Memur Alımında Kontenjan Bilgisi

Dışişleri Bakanlığı KPSS'siz 170 memur alacak

Başvuru Şartları

a) 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak (Sınava kayıt yaptırabilmek için Türk vatandaşı olduğunuzu teyit eden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası gerekmektedir),

b) 1 Ocak 2024'ten itibaren 5 yaşını aşmamış olmak (1 Ocak 1989 veya daha sonra doğanlar başvuru yapabilir)

c) 1 no.’lu “Bilişim ve Bilgi Teknolojileri” kategorisi üzerinden yapılacak olan başvurular için; yurt içi üniversitelerin ya da diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) onaylanmış olması kaydıyla yabancı üniversitelerde lisans düzeyi eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve/veya haberleşme mühendisliği, bilişim/iletişim sistemleri mühendisliği, matematik mühendisliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, istatistik veya matematik bölümlerinden birisinden mezun olunması, ayrıca İngilizce sınavından en az 60 düzeyi YDS/e-YDS puanına sahip olunması,

ç) 2 no.’lu “Teknik Destek” kategorisi üzerinden yapılacak olan başvurular için; yurt için üniversitelerin ya da diploma denkliği YÖK'ün onayıyla yabancı üniversitelerde lisans düzeyi eğitim veren fakültelerin inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, harita mühendisliği, mimarlık veya iç mimarlık bölümlerinden birisinden mezun olunması, aynı zamanda İngilizce sınavından en az 60 düzeyi YDS/e-YDS puanına sahip olunması,

d) 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 no.’lu “Kurumsal Destek” kategorilerin üzerinden yapılacak olan başvurularda; yurt içi üniversitelerin ya da diploma denkliği YÖK'ün onayladığı yabancı üniversitelerde lisans düzeyi eğitim veren fakültelerinden birisinden mezun olunması, ayrıca aşağıda yer alan tabloda farklı yabancı dil için belirlenmiş olan asgari YDS/e-YDS puanına sahip olunması,

2. Her türlü uygulama için; Aşağıdaki tabloda belirtilen yabancı dilde YDS/e-YDS belgesine veya eşdeğer belge ÖSYM'de yer alan yabancı dil sınavı sonuç belgesine sahip olmayan adaylar, öğrenimlerini tamamladıkları yabancı ülkenin resmi dilinde başvuru yapabilirler. Eşdeğer derecenin YÖK tarafından onaylanması koşuluyla, üniversitede veya resmi dili olmayan yabancı bir ülkede öğrenim görmek. Sözlü dil fakültesi mezunu olmaları durumunda ilgili kategorideki sınava kayıt yaptırabilirler. Bu adaylar, YDS/e-YDS kaydı olan ve eşdeğer sınav puanına sahip olanların gerisinde yer almakta ve sıralamaları üniversite mezuniyet not ortalamalarına göre belirlenmektedir. Yazılı sınava kabul edilen adaylar, yukarıdaki kriterler çerçevesinde, YDS/eYDS sonuçlarına veya eşdeğer yabancı dil sonuçlarına göre veya lisansüstü dönem ortalama puanları dikkate alınarak her kategoride ayrı bir liste olarak belirlenecektir. Ele alınan konuların asgari dil puanına sahip olması veya yukarıda belirtilen koşullara uygun olması gerekir. Ortalama puanla kaydolmak, sınava girmeyi garanti etmez.

3. Konsolosluk ve ihtisas memuru sınavına aşağıdaki tabloda yer alan kategorilerden birinde başvuruda bulunabilirsiniz. Konu alanlarının isimleri ise; testlerin yapılmış olduğu abancı diller; Son başvuru tarihine kadar 2021, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında alınmış olması gereken yabancı dilden en az YDS/e-YDS diploması; Oluşturulabilecek maksimum kontenjan sayısı ve yazılı sınava kabul edilen aday sayısı aşağıdaki tabloda verilmiştir. ÖSYM tarafından belirlenen uluslararası yabancı dil sınavlarından (İngilizce için Cambridge C2 Proficiency, Cambridge C1 Advanced, TOEFL iBT ve PTE Akademik sınavları; Almanca için TestDaF, DSD II, TELC Deutsch ve Goethe Institut sınavları; Fransızca için DELF & DALF sınavı; İtalyanca için CELI sınavı; İspanyolca için DELE sınavı; Rusça için TORFL sınavı) 2021, 2022, 2023, 2024'te son başvuru gününe kadar alınmış olan puanların bahsekonu olan uluslararası yabancı dil sınavıyla ilgili sonuç belgesinin alınmış olduğu sınav dönemindne itibaren ÖSYM'nin belirlediği YDS’deki karşılıkları değerlendirmeye alınacak.

4. "TOEFL Home Edition", "IELTS", "PTE Academic Online", YÖKDİL ve diğerleri ÖSYM'nin "Uluslararası Yabancı Dil Karşılaştırma Belgesi"nde yer almamaktadır. Test sonucu belgeleri kabul edilmez.

KPSS Şartı YOK!

Başvuru için başvuranlara KPSS şartı aranmamaktadır. Yabancı dil sınavı yapılmalı.

Giriş Sınavı Ne Zaman?

Giriş sınavının yazılı kısmı 6 Temmuz 2024 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Yazılı kısmı geçen adaylar için ayrıca mantıksal test/test ve sözlü sınav da yapılacaktır. Sınavın ve sözlü sınav yeri yeri ve tarihi daha sonra duyurulacaktır.