DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.117.198,08 0,95%

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran'ın Fildişi Sahili Ziyareti

Burhanettin Duran, Fildişi Sahili'nde ilişkileri güçlendirmek için önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 01:45
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 01:45

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran'ın Fildişi Sahili Ziyareti

Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın Temasları

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Fildişi Sahili'nde çeşitli siyasi istişarelerde bulundu. Abidjan'da, Fildişi Sahili'nin Dışişleri Bakanı Leon Kacou Adom ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin derinleştirilmesi amacıyla görüşmeler yaptı.

Önemli Görüşmeler ve Konular

Duran, daha sonra Fildişi Sahili Dışişleri ve Afrika Entegrasyonu Delege Bakanı Wautabouna Ouattara ile de görüşerek, Türkiye ile Fildişi Sahili arasındaki 60 yıllık diplomatik ilişkilerin kutlanacağı 2024 yılına yönelik istişarelerde bulundu. Görüşmelerde, tarım, ekonomi, sağlık, eğitim, güvenlik ve kültür gibi çeşitli işbirliği alanları ele alındı.

Bölgesel Güvenlik ve İşbirliği

İstişarelerde, Türkiye-Afrika işbirliği, Sahel bölgesindeki gelişmeler ve genel güvenlik durumu üzerine de görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Yardımcısı Duran, iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu vurguladı ve son dönemde gerçekleştirilen üst düzey temasların ortak iradeyi pekiştirdiğini belirtti.

Gençlerin Eğitimi ve Geleceği için Destek

Ziyaret kapsamında, Bakan Yardımcısı Duran, Fildişi Sahili Teknik Eğitim, Mesleki Formasyon ve Çıraklık Bakanı Koffi N'Guessan ile birlikte Abidjan Meslek Lisesi'nde TİKA tarafından temin edilen eğitim malzemelerinin teslim törenine katıldı. Duran, Türkiye'nin Afrika'daki gençlerin eğitim ve istihdamını desteklemek konusundaki kararlılığını ifade etti.

Dostluk ve İleriye Dönük İşbirliği

Delege Bakan Ouattara, iki ülkenin dost ve kardeş olduğuna vurgu yaparak, ilişkilerin güçlendirilmesi için Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Ayrıca, Duran, Türkiye Maarif Vakfı Abidjan Okulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi ve Türkiye'nin Abidjan Büyükelçiliği personeline hitap etti.