DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.896,33 0,47%

Discord Soruşturmasında Yeni Tutuklamalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Discord'da yapılan paylaşımlar nedeniyle 2 yeni tutuklama gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 23:56
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 23:56

Discord Soruşturmasında Yeni Tutuklamalar

Discord Paylaşımları Üzerine Soruşturma

Mesajlaşma platformu Discord'da gerçekleşen paylaşımlar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, 2 şüpheli daha tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, üzerine düşen görevleri yerine getiren güvenlik güçleri, Discord kullanıcılarından oluşan "C31K" adlı grubun yöneticileri E.K. ve A.T.'yi gözaltına aldı.

Gözaltı ve Tutuklama Süreci

Gözaltına alınan şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma sürecinde ifade veren E.K., tutuklanırken, A.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Discord üzerinden bir kadından vücuduna kolonya döküp yakmasını isteyen şüpheli Ö.P. de mahkemece tutuklandı.

Soruşturmanın Geçmişi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim tarihinde sosyal medya hesabından, bir kız çocuğunun tehdit edildiğine yönelik paylaşımları değerlendirdi. Paylaşılan videonun kurgu olduğunun belirlendiğini belirtirken, İzmir Emniyet Müdürlüğü, tehdit edilen E.N.B. adlı çocuğu korunma altına aldığını duyurdu. T.D. isimli 18 yaşındaki şüpheli de bu olayda gözaltına alındı.

Soruşturma çerçevesinde daha önce "HAHA" adıyla faaliyet gösteren grubun yöneticileri T.D. ve M.E.Ö. ile birlikte, bu süreçte F.T. isimli şahıs da tutuklandı. Böylece, toplam tutuklu sayısı 5'e yükseldi.