DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,02 0,22%
ALTIN
2.885,08 -0,37%
BITCOIN
2.165.826 -0,47%

Dijital Çağda Finansal Kapsayıcılık Konferansı İstanbul'da

TCMB ve Dünya Bankası, finansal kapsayıcılık üzerine uluslararası bir konferans düzenliyor.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 16:07
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 16:07

Dijital Çağda Finansal Kapsayıcılık Konferansı İstanbul'da

Dijital Çağda Finansal Kapsayıcılık Konferansı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Dünya Bankası Grubu, Dijital Çağda Finansal Kapsayıcılık konulu önemli bir konferansa ev sahipliği yapacak. Etkinlik, 2 Ekim tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Konferansın Teması

Bu yılki konferansın teması, "Cinsiyet Eşitsizliklerini Kapatma, KOBİ'leri Güçlendirme ve Dayanıklılığı Artırma" olarak belirlenmiştir. TCMB Başkanı Fatih Karahan, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Wiebke Schloemer açılış konuşmaları yapacak.

Konferansta Ele Alınacak Konular

Etkinlik, fintek ve dijitalleşmenin sunduğu fırsatlar, cinsiyet ve iklim afetlerine dair perspektifler ve KOBİ'lerin karşılaştığı zorlukları içeren geniş bir yelpazeye odaklanacak. Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Hatice Karahan ve Osman Cevdet Akçay da konuşmacı olarak yer alacak.

Panel ve Söyleşiler

Konferans kapsamında "Fintek ve Dijitalleşme: KOBİ'ler için Finansal Kapsayıcılığın Dönüştürülmesi ve Sonrası" başlıklı bir panelin yanı sıra "Kadınlar ve KOBİ'ler için Finansal Kapsayıcılığı Sağlamaya Yönelik Temel Stratejiler", "İklim Değişikliği ve Doğal Afetler Döneminde Haneler ve KOBİ'lerin Finansal Dayanıklılığını Güçlendirme" ve "Kapsayıcı Yatırımları Teşvik Etme" gibi konularda dört ayrı panel ve söyleşi düzenlenecektir.