DOLAR
34,14 -0,15%
EURO
38,22 -0,06%
ALTIN
2.915,35 0,05%
BITCOIN
2.171.643,03 0,93%

DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı: Oyun Geliştiricileri Bir Araya Geldi

Azerbaycan'da düzenlenen DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı, 100 geliştiriciyi buluşturdu ve yenilikçi projelere mentörlük desteği sağlanacak.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 11:41
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 11:48

DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı: Oyun Geliştiricileri Bir Araya Geldi

DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı Düzenlendi

Oyun geliştiriciler, 20-22 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı’nda bir araya geldi. Bilişim Vadisi'nin açıklamasına göre, bu kamp, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı olan Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı’nın (Asan Hizmet) himayesinde, İnovasyonlar Merkezi ile Bilişim Vadisi ve DIGIAGE’nin ortaklığı ile hayata geçirildi.

Kamp Katılımcıları ve Eğitim Programı

175 başvuru arasından seçilen 100 kişi kampa katılma hakkı kazandı. Seçilen 3 ekip, kamp sonrası yatırım görüşmeleri ve mentörlük desteği alacak. Ayrıca, Innoland’da ücretsiz ofis imkanı sunulacak. Katılımcılar için düzenlenen 5 günlük çevrimiçi eğitim programı, "Oyun Üretim Süreci Tavsiyeleri" ile başladı ve "Oyun Pazarlama Süreci", "Oyun Firmalarında Yasal Süreçler" gibi konularla devam etti. Eğitimin mentörleri, oyun geliştiricilere sektörde karşılaşabilecekleri süreçler hakkında bilgiler verdi.

Bakü Oyun Ekosistemi Oturumu

Oryantasyon ve açılış konuşmalarının ardından, katılımcılar takım çalışmaları gerçekleştirdi. "Bakü Oyun Ekosistemi Oturumu" ile katılımcılar sektörde önemli firmalarla buluştu. Kamp süresince, katılımcılar, Azerbaycan ve Türkiye'den gelen mentör ve yatırımcılarla birebir görüşme fırsatı buldular.

İnovasyonlar Merkezi ve Bilişim Vadisi'nin Desteği

Bakü İnovasyonlar Merkezi Direktörü Vusal Rüstemov ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, etkinliği ziyaret ederek katılımcılarla etkileşimde bulundular. Rüstemov ve Tüzgen, oyun geliştiricilere desteklerini vurgulayarak gelecekteki projeleri için motive edici geri dönüşlerde bulundular.

Sonuçlar ve Gelecek Planları

Kampın üçüncü gününde jüri değerlendirmeleri yapıldı ve 11 takımın geliştirdiği oyunlar APY Ventures mentörleri tarafından değerlendirildi. "Untitle", "Risee Interactive" ve "Legions" takımlarına mentorlük desteği sunulacak. Geçen yıl İnovasyonlar Merkezi ve Bilişim Vadisi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen DIGIAGE Bakü Oyun Geliştirme Kampı ile teknolojik yetkinliklerin geliştirilmesi hedefleniyor.