Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dibi tutmuş ve kararmış tencereleri 5 dakikada temizleme formülü! Günlerce suda bekletmenize gerek yok

Özenilerek yapılan ve ocağa konulan yemekler birkaç dakika süren oyalanmanın ardından kabus haline gelebilir. Yemeğinizin yanması, ocağınızın batması veya güzel tencerenizin yere yapışması nedeniyle sinirlenebilirsiniz. Yanan yemeklerin çözümü maalesef yok. Ocağı temizlemeyi başarsanız bile yanan tencerenizin temizliği oldukça zordur. Tencerenin dibindeki yanık kalıntılarını temizlemek için ne yapmak gerekir? İşte yanıtı..

Yayın Tarihi: 03.03.2024 20:35
Güncelleme Tarihi: 03.03.2024 20:35

Dibi tutmuş ve kararmış tencereleri 5 dakikada temizleme formülü! Günlerce suda bekletmenize gerek yok

Çoğu ev hanımı, yemeğin yanmasının ardından bununla uğraşmak istemez ve hatta tencereyi çöpe atma riskini bile göze alır. Ancak tencereyi yaygın olarak kullanılan ev malzemelerini kullanarak temizlemek mümkündür. Yanmış tencere nasıl temizlenir? sorusunun cevabı birkaç unsurdan oluşmaktadır.

Dibi Tutan Tencereye Sirke

İki çay bardağı su ile iki çay bardağı sirkeyi karıştırıp dipli bir tencereye dökün. Sirkeli suyu döktükten sonra tencereyi ocağa alıp ateşi açın ve kaynatın. Birkaç dakika pişirdikten sonra 4 çay kaşığı karbonat ekleyin. Kaynayan suya karbonat eklediğinizde bir süre sonrasında köpürmeye başlayacaktır. Kabartma tozu köpürdükten sonra tencereyi ocaktan alın ve suyun soğuması için 10-15 dakika bekletin. Daha sonra çelik yünü veya süngerle dairesel hareketlerle silin. Çelik yün kullanıyorsanız çok sert bastırmayın. Tencerenin alt kısmında çizilme riski vardır.

Dibi tutmuş ve kararmış tencereleri 5 dakikada temizleme formülü

Dibi Tutan Tencereye Karbonat

2 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 çay kaşığı suyu karıştırın ve macun kıvamına getirin. Daha sonra kalıntıları tamamen gidermek için bulaşık süngeriyle birkaç dakika silin. Yıkadığınızda kirlerin kaybolduğunu göreceksiniz. Kabartma tozu ile temizlik sadece yere yapışmış yanmış tencereleri çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda tencerelerin üzerindeki kireç ve diğer çeşitli lekeleri de giderir.

Dibi Tutan Tencereye Bulaşık Deterjanı

Küçük yanıklardan tamamen yanmış tava diplerine kadar bulaşık deterjanı yardımcı olabilir. Dibi tutumuş olan tencereye yanık yerini iki parmağınızla kaplayacak kadar su dökün, bulaşık deterjanı tabletlerini ekleyin ve 5-8 dakika kaynatın. Ateşten aldıktan sonra yanığın derecesine göre 4-10 saat bekletin. Son olarak yanmış kısımları tavadan çıkarmak için bir kevgir veya düz bir kaşıkla kenarlarını kazıyın.