DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

Deyr el-Belah Belediyesi'nden Selka Vadisi için Sel Uyarısı

Deyr el-Belah Belediyesi, Selka Vadisi'nde sel riskine karşı yerinden edilmiş Filistinlilerin tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 17:10
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 17:10

Deyr el-Belah Belediyesi'nden Selka Vadisi için Sel Uyarısı

Deyr el-Belah Belediyesi'nden Uyarı

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah Belediyesi, Selka Vadisi çevresinde beklenen sel olayları nedeniyle yerinden edilen Filistinlilere tahliye çağrısı yaptı.

Açıklama Detayları

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Özellikle yaklaşan yağmur döneminin getirebileceği tehlikeleri göz önünde bulundurarak, yerinden edilmiş tüm bireyleri ikamet yerlerini ve çadırlarını mümkün olan en kısa sürede boşaltmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Tehlikenin Ciddiyeti

Selka Vadisi'nin kış aylarında su baskınına maruz kalabilecek en riskli bölgelerden biri olduğu vurgulandı. Açıklamada, bölgedeki sel riskinin, yerinden edilen insanların yaşamlarını tehlikeye atacağına dikkat çekildi.

Uluslararası Destek Çağrısı

Deyr el-Belah Belediyesi ayrıca, uluslararası topluma, insani hizmet ekiplerinin etkili biçimde hizmet sunabilmesi için acil müdahalede bulunma çağrısında bulundu.

Şiddetli Yağışlarla Mücadele

Bu bağlamda, İsrail'in her kış dönemi, doğudan Selka Vadisi'ne su toplayıcı barajlar açmaya çalıştığı belirtilerek, bu durumun Deyr el-Belah'ın doğusundan batısına uzanan dar vadinin her iki yanında su baskınlarına yol açtığı ifade edildi.