DOLAR
34 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.820,68 0%
BITCOIN
1.971.671,26 0%

Devletten yeni destek yarın başvuru başlıyor: 5 sene vadeli senede 2 kere ödemeli düşük faizli kredi

Devlet deprem yaralarını sarmak için gün gün yeni desteklerini açıklamaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 06.02.2024 15:38
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 15:38

Devletten yeni destek yarın başvuru başlıyor: 5 sene vadeli senede 2 kere ödemeli düşük faizli kredi

Devlet uzun zamandır dar gelirli avtandaşa yönelik program açıklamalarına devam ediyor. Düzenlenen programlar ile ay ay düzenli ödemeler mevcut iken korkunç Kahramanmaraş depremi sonrasında da yeni programların başlatıldığı belirtildi. 11 bölgede  desteklerin Ticaret Bakanlığı tarafından yeni destek açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında deprem bölgesinde yaşayan esnafa yönelik olarak başlatılan programda düşük faizli kredi finansmanı sunulacağı belirtildi. Düzenlenen programda 5 yıl vade imkanı ile geri ödemesi sunulurken isteğe bağlı 6 ayda bir ödeme imkanı da sunulacak. Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak adlandırılan korkunç depremden 1 sene geçti. Devlet deprem yaralarını sarmak için gün gün yeni desteklerini açıklamaya devam ediyor.

TL

Bugün Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan destek açıklamasında 4 ilde geçerli olacak esnafın ihtiyacını kolay karşılaması adına başlatılan yeni program açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında deprem bölgesindeki belirlenen illerde yaşayan esnaf ve sanatkarlara yeni destek sağlanacağı belirtilirken, geri ödemesi konusunda da kolaylıklar sağlanacağı belirtildi. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman için TESKOMB kefaletiyle düzenlenen programda her il için 300 milyon lira destek sağlanacağı belirtirlirken, Malatya'nın bu programa dahil olduğu ve Malatya için de 100 milyon liralık bütçe ayrıldığı belirtildi. 

zam

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından sabah saatlerinde yapılan paylaşımda 6 Şubat'ta depreminden en fazla etkilenen Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki esnafları yakından ilgilendiren düşük faizli kredi açıklaması yapıldı. Düzenlenen programda 400 milyon liralık yeni finansman desteği sağlanacağı açıklandı. Öte yandan 650.000 civarındaki hasarlı binaların yenilenme çalışmaları ile birlikte inşaatı devam eden konutlarında sayısının bu civarlarda olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda deprem bölgelerinin ziyareti sonrasında en çok etkilenen iller için 100'er milyon liralık finansman desteği müjdesi açıklanmıştı. Geçtiğimiz hafta Malatya'ya yapılan ziyaret akabinde de bölge esnafına 100 milyon liralık yeni finansman müjdesi verildiği belirtildi. Yapılan açıklama kapsamında Malatya'nın da programı dahil edilmesi ile birlikte yarın 4 vilayete 400 milyon liralık destek ödemeleri için başvurular başlayacak. %26 finansman maliyeti ile sağlanacak olan bu destek toplam 5 yıl vadeli olarak sunulacak iken 6 ayda bir geri ödemeli olarak ödenme fırsatı da sunulacak