DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.147.800,94 -0,27%

Devletin eli vatandaşın borcunda! EN az 50.00 TL borç kapatma kredisi veriliyor

Özellikle de son yıllarda artan enflasyon vatandaşın maaşını sürekli olarak eritiriken, borç batağına düşmesi özellikle de maaşı enflasyon karşısında eriyen vatandaş tarafından kaınılmaz bir durum olarak değerlendiriliyor. Hal bu iken devletin devreye gireceği ve borç kapatma kredisi vereceği ve tutarın ise en az 50 bin lira olacağı iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 05.07.2024 09:47
Güncelleme Tarihi: 05.07.2024 09:47

Devletin eli vatandaşın borcunda! EN az 50.00 TL borç kapatma kredisi veriliyor

Özellikle de son yıllarda artan enflasyon vatandaşın maaşını sürekli olarak eritiriken, borç batağına düşmesi özellikle de maaşı enflasyon karşısında eriyen vatandaş tarafından kaınılmaz bir durum olarak değerlendiriliyor. Hal bu iken devletin devreye gireceği ve borç kapatma kredisi vereceği ve tutarın ise en az 50 bin lira olacağı iddia ediliyor. Borçlu vatandaşlara borçlarını silme imkanı sunulacak. Peki devlet destekli borç kapatma kredisi onaylandı mı? Borç kapatma kredisi başvuru şartları ve ödeme tarihleri ile alakalı detaylar açıklamamızda.

Geçim sıkıntısı çeken ve yüksek borç yükü altında ezilen vatandaşlar için devlet destekli borç kapatma kredisi adeta hayatta bir sıdfır öne geçmelerini sağlayacak.  Trafik cezaları, vergi borçları ve kredi kartı borçları gibi borçlarının silineceği vaadi özellikle de sosyal medyanın dilinden düşmez iken kapsamının ise dar gelirli ve belli tutarda borcu olan vatandaşı kapsayacağı belirtiliyor. 

tll

iddialara göre genel af olarak imzalanması beklenen borç kapatma kredisi, borcu olan ve ödeyemeyen vatandaşı ilgilendirecek. Başta emekliler olmak üzere maaşı belli bir tutarın altında olan vatandaşın faydalanacağı borç kapatma kredisi yüksek faizlerden de kurtulma imkanı sağlayacak. Henüz tasarı halinde olduğu konuşulan ve meclis tarafından onaylanması beklenen yeni tasarı, takvimler Eylül ayını gösterdiği zaman onay alacak. Bilindiği üzere yaz tatilinde olan TBMM'nin açılışı Eylül Ekim ayını bulacak. 

tll

Meclisin açılması akabinde ilk çalışmaların borçlu vatandaşları ilgilendireceği ve bu kapsamda iki yeni düzenleme için harekete geçirileceği tahmin ediliyor. Sicil affında belli başlı borçlara af geleceği bilinirken devlet destekli borç kapatma kredisinin; trafik cezaları, vergi borçları, banka kredileri ve kredi kartı borçlarını içereceği ve en düşük tutarının ise 50.000 TL'den başlaması planlanıyor. Söz konudu krediler kamu bankaları aracılığı ile sağlanacak. Söz konusu paketten faydalanan vatandaşa esnek ödeme koşulları ve düşük faiz uygulanacak.

Hükümet tarafından atılan bu adım ile birlkte yüksek faiz ve yüksek borç batağından vatandaşın kurtarılması hedefleniyor. Umut verici adım olarak önemli bir destek sağlayacağı bilinen devlet destekli borç kapatma kredisi vatandaşı yüksek faiz batağından kurtaracak. Konu ile alakalı ilerleyen günlerde resmi açıklama yapılması bekleniyor.