DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.168.234,51 -0,52%

Dev kadro açıldı, KPSS'siz personel alımı başladı! İş arayanlara müjde

Türkiye genelinde 40 kamu kurumuna 37 bin 785 memur alımının yapılacağı duyuruldu. 34 üniversite ve 3 merkezi ildeki pozisyonlara KPSS ve YKS şartları olan veya olmayan personel alımı gerçekleştirilecek. İŞKUR'un son açıklamalarıyla büyük alım fırsatının başladığı belirtilirken kamu personel alımları, neredeyse milyonlarca vatandaşın konuya ilişkin araştırem yapmalarına neden oldu.

Yayın Tarihi: 17.07.2024 23:06
Güncelleme Tarihi: 17.07.2024 23:06

Dev kadro açıldı, KPSS'siz personel alımı başladı! İş arayanlara müjde

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, 3 belediye ile 34 üniversitede personel alımları gerçekleştirilecek. Bugün başka bir kuruluş 37 bin 785 personel alımını duyurdu, şartlar ve başvuru tarihleri ​​belli oldu. İhaleler 1 bakanlık, 3 belediye, 34 üniversite, Konya Deltası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ile Jandarma Komutanlığı'nın da aralarında bulunduğu 40 kamu kuruluşu tarafından imzalandı. Peki çalışanlar hangi pozisyonlara alınacak? İşte detaylar..

PERSONEL ALIMI YAPACAK OLAN KURUMLAR

39 kamu kuruluşunda toplam 37.785 kişi istihdam edilecek. Bu kapsamda;

Dev kadro açıldı, KPSS'siz personel alımı başladı

Sağlık Bakanlığı'na, Karabağlar Belediyesi'ne, Atabağı Belediyesi'ne, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne, Bartın Üniversitesi'ne, Süleyman Demirel Üniversitesi'ne, Fırat Üniversitesi'ne, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na, ODTÜ'ye, Kastamonu Üniversitesi'ne, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne, Giresun Üniversitesi'ne, Jandarma Genel Komutanlığı'na, Abdullah Gül Üniversitesi'ne, Erzurum Teknik Üniversitesi'ne, Gebze Teknik Üniversitesi'ne, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne, Aksaray Üniversitesi'ne, Atatürk Üniversitesi'ne, Gazi Üniversitesi'ne, Taşköprü Belediyesi'ne, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne, Türk-Alman Üniversitesi'ne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne, Konya Teknik Üniversitesi'ne, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne, Süleyman Demirel Üniversitesi'ne, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne, Ankara Üniversitesi'ne, Akdeniz Üniversitesi'ne, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne, Ege Üniversitesi'ne, Kocaeli Üniversitesi'ne, Kastamonu Üniversitesi'ne, Dicle Üniversitesi'ne ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne personel alımı yapılacaktır. Personel alımı başvuruları ve doldurulacak pozisyonlar için son tarihler yapılan duyuruda açıkça belirtilmektedir.

ADAYLARIN DİKKATİNE

2024 yılının sonuna kadar 36 bin sözleşmeli olarak ağlık personeli alımı kararı açıklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe giren karara göre; Personel sıkıntısı yaşanan lokasyonlarda ve hizmet şubelerinde sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sağlanması amacıyla 36.000 sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecektir. Bu kararla 2024 yılı sonuna kadar 1 beslenme uzmanı, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık personeli, 1 sağlık teknisyeni, 3 bin 498 doktor ve 32 bin 464 uzman olmak üzere toplam 36 bin sözleşmeli olarak sağlık personeli istihdam edilecektir.