DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.245.755,87 -0,15%

Destici'den Sivas Kongresi'nin 105. Yıldönümünde Vatan Vurgusu

BBP Genel Başkanı Destici, Sivas Kongresi'nin yıldönümünde Türk milletinin tarihini ve Kurtuluş Savaşı'nı unutmamak gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 13:05
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 13:05

Destici'den Sivas Kongresi'nin 105. Yıldönümünde Vatan Vurgusu

Sivas Kongresi'nin Anlamı

Buyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas'ta düzenlenen Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü töreninde önemli mesajlar verdi. Kongrenin milli mücadelenin başlangıcı açısından taşıdığı önemi vurgulayan Destici, Türk milletinin tarihini asla unutmaması gerektiğini belirtti.

Destici'nin Açıklamaları

Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesindeki törende konuşan Destici, “Türk milletinin evlatları olarak ne geçmiş şanlı tarihimizi ne de yaşadığımız zorlukları unutacağız. Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını da unutmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Destici, Sivas Kongresi'nde alınan kararların tarihsel önemine değinerek, “Burada alınan kararlar, vatanın bir bütün olduğu, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği, bir milli meclisin kurulması gerektiği yönündedir.” dedi.

Geçmişe Saygı ve Gelecek Vizyonu

“Evet bizler Türk milletinin evlatları olarak ne geçmiş şanlı tarihimizi ne de yaşadığımız zorlukları unutmayacağız,” diyen Destici, Misakımilli sınırlarının Türkiye Cumhuriyeti'nin asli sınırları olduğunu da ekledi. Ayrıca, şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anarak, tüm şehitlere minnet ve şükranlarını sundu.