DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,1 -0,33%
ALTIN
2.911,27 -0,95%
BITCOIN
2.163.069,68 -0,01%

Denizli'de Asitli Sıvı İle Ölüme Neden Olan Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

Denizli'de kız arkadaşı Sojida Kalandarova'ya asit dökerek ölümüne neden olan sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 18:13
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 18:13

Denizli'de Asitli Sıvı İle Ölüme Neden Olan Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

Denizli'de Şok Edici Bir Olay

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, konakladıkları otelde Özbekistan uyruklu Sojida Kalandarova'nın yüzüne asitli sıvı dökerek ölümüne sebep olan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Dava Süreci ve Karar

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Özgür G. ve avukatları katılım sağladı. Cumhuriyet savcısı, sanığın "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Son sözünü söyleme hakkı verilen sanık Özgür G, olayda öldürme kastı olmadığını, sadece kıskançlık nedeniyle tartıştıklarını ve yüzüne döktüğü sıvının tehlikeli olduğunu düşünmediğini ifade etti. Sanık avukatı ise Kalandarova'nın olaydan 38 gün sonra hayatını kaybettiğini savunarak müvekkilinin beraatini istedi.

Olayın Ayrıntıları

Olay, 9 Mayıs’ta Pamukkale ilçesindeki bir otelde gerçekleşti. Özbekistan uyruklu Sojida Kalandarova ile Kırgızistanlı arkadaşı Sarvinoz Khairullaeva, üzerine dökülen temizlik maddesi nedeniyle yaralanmıştı. Sanık, Nazilli ilçesinde yakalanarak tutuklandı. Otelin güvenlik kameraları, sanığın lobiye geldiği, bir poşet aldığı ve odaya girdikten sonra koşarak otelden çıktığını kaydetti.

Sojida Kalandarova, İzmir Bozkaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybederken, Khairullaeva'nın tedavisi Denizli Devlet Hastanesi'nde tamamlandı. Sanık hakkında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edilirken, Sarvinoz Khairullaeva'ya yönelik suç dosyası ayrıldı.

Mahkeme heyeti, sanık için iyi hal indirimi uygulamadan "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.