DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.908,04 -0,5%

Denizlerde Yeni Dönem: Bakan Bayraktar Oruç Reis'i Uğurladı

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi ile doğal gaz aramacılığında yeni bir dönem başlattıklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 18:02
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 18:02

Denizlerde Yeni Dönem: Bakan Bayraktar Oruç Reis'i Uğurladı

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi Yeni Görevine Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul Boğazı'ndan Somali'ye uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi ile denizlerde doğal gaz ve petrol aramacılığında yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

Önemli Bir Tarihi An

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinde yaptığı açıklamada, "Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimizi İstanbul Boğazı'ndan Somali'ye uğurladık. Bu, denizlerde doğal gaz ve petrol arama sürecimizde yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor" dedi.

23 Bin Kilometrelik Elde Edilen Veriler

Bayraktar, bugüne kadar Mavi Vatan olarak adlandırılan bölgede 23 bin kilometrekarelik bir alanda tarama yapılarak önemli verilerin elde edildiğini belirtti. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi şimdi de Somali’de her biri 5 bin kilometrekare olan üç deniz sahasında doğal gaz ve petrol aramak üzere yola çıktı.

Uluslararası Arenada Yeni Hedefler

Alparslan Bayraktar, "Edindiğimiz deneyimler ve güçlü altyapımızla uluslararası arenada yerimizi aldık. Enerji kaynaklarımızı çeşitlendirerek enerji bağımsızlığımız yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Oruç Reis gemimizin pruvası neta, dümeni viya, rüzgarı da kolayına olsun" dedi.