Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Davet sofralarına çok yakışıyor! En pratik etimek tatlısı tarifi

Davet sofralarına çok yakışan bu tatlı işte sizlerle! Etimek tatlısı, yapabileceğiniz en pratik tatlı tariflerinden biridir. Sohbetlerine mükemmel şekilde eşlik edecek bu tatlı, sofralarınızda olmazsa olmaz. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 02.07.2024 11:05
Güncelleme Tarihi: 02.07.2024 11:05

Davet sofralarına çok yakışıyor! En pratik etimek tatlısı tarifi

 O Muhteşem Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

- 12 adet tuzsuz etimek

 

Şerbeti için:

- 1,5 su bardağı şeker

- 2 su bardağı su

 

Muhallebisi için:

- 1 litre süt

- 6 yemek kaşığı şeker

- 1 paket vanilya

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 6 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı mısır nişastası

 

Üzeri için:

- 1 paket krem şanti

- 1 su bardağı süt (200 ml)

- Ceviz ya da Antep fıstığı

Davet sofralarına çok yakışıyor! En pratik etimek tatlısı tarifi

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Etimek tatlısı tarifinin devamını aşağıdaki adımlarla tamamlayabilirsiniz:

Yapılışı:

1. Şerbetin Hazırlanması:

   - 2 su bardağı sıcak suyu ve 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alın.

   - Şeker eriyip su kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika kadar kaynatın.

   - Altını kapatıp, şerbeti 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

2. Etimeklerin Hazırlanması:

   - Geniş bir borcama 12 adet etimeği güzelce sıralayın.

   - Kepçe yardımıyla hazırladığınız şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dökün. Etimeklerin şerbeti güzelce çekmesi için biraz bekletin.

3. Muhallebinin Hazırlanması:

   - Bir tencereye 1 litre sütü alın. İçine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin.

   - Karıştırarak muhallebi malzemelerini iyice çözünene kadar karıştırın.

   - Ardından orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

   - Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.

   - Muhallebiyi 5 dakika kadar dinlendirin, ardından etimeklerin üzerine dökerek düzgünce yayın.

4. Krem Şanti Hazırlanması ve Tatlıyı Düzeltme:

   - Muhallebinin üzerine döktüğünüz tatlıyı, krem şantiyi hazırlamadan önce iyice soğuması için bekletin.

   - Muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra, 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi üzerine sürün.

   - Krem şantiyi düzgünce yayarak tatlıyı kaplayın.

5. Servis:

   - Etimek tatlısını buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirerek servis yapın.

   - Dilimleyerek veya kaşıkla servis edebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, lezzetli ve göz alıcı bir etimek tatlısı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!