![Davet sofralarına çok yakışıyor! En pratik etimek tatlısı tarifi](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202407/davet-sofralarina-cok-yakisiyor-en-pratik-etimek-tatlisi-tarifi-1200-307203.jpg)
O Muhteşem Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Ceviz ya da Antep fıstığı
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
Etimek tatlısı tarifinin devamını aşağıdaki adımlarla tamamlayabilirsiniz:
Yapılışı:
1. Şerbetin Hazırlanması:
- 2 su bardağı sıcak suyu ve 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alın.
- Şeker eriyip su kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika kadar kaynatın.
- Altını kapatıp, şerbeti 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
2. Etimeklerin Hazırlanması:
- Geniş bir borcama 12 adet etimeği güzelce sıralayın.
- Kepçe yardımıyla hazırladığınız şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dökün. Etimeklerin şerbeti güzelce çekmesi için biraz bekletin.
3. Muhallebinin Hazırlanması:
- Bir tencereye 1 litre sütü alın. İçine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin.
- Karıştırarak muhallebi malzemelerini iyice çözünene kadar karıştırın.
- Ardından orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Muhallebiyi 5 dakika kadar dinlendirin, ardından etimeklerin üzerine dökerek düzgünce yayın.
4. Krem Şanti Hazırlanması ve Tatlıyı Düzeltme:
- Muhallebinin üzerine döktüğünüz tatlıyı, krem şantiyi hazırlamadan önce iyice soğuması için bekletin.
- Muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra, 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi üzerine sürün.
- Krem şantiyi düzgünce yayarak tatlıyı kaplayın.
5. Servis:
- Etimek tatlısını buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirerek servis yapın.
- Dilimleyerek veya kaşıkla servis edebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek, lezzetli ve göz alıcı bir etimek tatlısı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!